Hřejivý kukuřičný krém bez krájení a příprav – hotovo za 15 minut!

Jakou polévku ještě uvařit? Blogerka Koko vás naučí jednu rychlou, jednoduchou a výbornou. Stačí vyndat z mrazáku kukuřici a po 15 minutách už vás bude hřát! Celý postup najdete na videu v úvodu článku.

Ingredience na 3 porce 

300 g mražené kukuřice 
600–700 ml kuřecího vývaru 
1–2 jarní cibulky 
3 stroužky česneku 
lžíce olivového oleje 
lžíce másla 
chilli podle chuti 
1 bobkový list 
sůl
pepř
citronová nebo limetková šťáva
pár kapek worcesteru (možno vynechat) 
k servírování: opečený kukuřičný chléb

Postup

Nakrájejte nahrubo jarní cibulku. Oloupejte a rozmačkejte česnek, jeden stroužek na jednu porci. V hrnci rozehřejte olivový olej a restujte cibulku s česnekem. Můžete přihodit také nakrájenou chilli papričku. Přidejte máslo, bobkový list (ideálně čerstvý). Vsypte kukuřici (rozmraženou nebo z konzervy), obalte ji v másle a dochuťte dalšími bylinkami: tymiánem, rozmarýnem, šalvějí. Zalijte vše kuřecím nebo zeleninovým vývarem a přisolte a opepřete.

Provařte 7 až 10 minut a mezitím si nachystejte mixér – nejlépe pokud máte mixér na smoothie, který umí dokonale hladký krém. Vyjměte bobkový list a rozmixujte směs do hladka, případně ještě můžete po mixování přecedit. Polévku přendejte zpátky do hrnce, bobkový list také vraťte a znovu provařte. TIPY: Pokud potřebujete polévku zahustit, přidejte na konci varu lžičku bramborové kaše! Ochutnejte a případně ještě lžičku kaše přidejte. Nakonec polévku dochuťte citronovou nebo limetkovou šťávou, pár kapkami worchesteru. Podávejte s (kukuřičným) pečivem. Celý postup blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku. 

Další lahodné recepty najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv.

Doporučujeme

Články odjinud