Jakou polévku ještě uvařit? Blogerka Koko vás naučí jednu rychlou, jednoduchou a výbornou. Stačí vyndat z mrazáku kukuřici a po 15 minutách už vás bude hřát! Celý postup najdete na videu v úvodu článku.
Ingredience na 3 porce
300 g mražené kukuřice
600–700 ml kuřecího vývaru
1–2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
lžíce másla
chilli podle chuti
1 bobkový list
sůl
pepř
citronová nebo limetková šťáva
pár kapek worcesteru (možno vynechat)
k servírování: opečený kukuřičný chléb
Markéta Žídková
15. září 2021
Postup
Nakrájejte nahrubo jarní cibulku. Oloupejte a rozmačkejte česnek, jeden stroužek na jednu porci. V hrnci rozehřejte olivový olej a restujte cibulku s česnekem. Můžete přihodit také nakrájenou chilli papričku. Přidejte máslo, bobkový list (ideálně čerstvý). Vsypte kukuřici (rozmraženou nebo z konzervy), obalte ji v másle a dochuťte dalšími bylinkami: tymiánem, rozmarýnem, šalvějí. Zalijte vše kuřecím nebo zeleninovým vývarem a přisolte a opepřete.
Provařte 7 až 10 minut a mezitím si nachystejte mixér – nejlépe pokud máte mixér na smoothie, který umí dokonale hladký krém. Vyjměte bobkový list a rozmixujte směs do hladka, případně ještě můžete po mixování přecedit. Polévku přendejte zpátky do hrnce, bobkový list také vraťte a znovu provařte. TIPY: Pokud potřebujete polévku zahustit, přidejte na konci varu lžičku bramborové kaše! Ochutnejte a případně ještě lžičku kaše přidejte. Nakonec polévku dochuťte citronovou nebo limetkovou šťávou, pár kapkami worchesteru. Podávejte s (kukuřičným) pečivem. Celý postup blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku.
Další lahodné recepty najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv.