Hříšně dobré pečení: 6 čokoládových lahůdek z trouby

Hříšně dobré pečení: 6 čokoládových lahůdek z trouby

Podlehněte svodům pečení s čokoládou. Tyto recepty jsou jednoduché a přitom dokonale uspokojí vaše chuťové polštářky. V zimě je navíc hříšné mlsání povoleno.

Čokoládová pěna s granátovým jablkem

Čokoládová pěna je hotová za pár minutek, ale na její chuť jen tak nezapomenete. Sladkou chuť čokolády podtrhne i netypické a lehce nakyslé granátové jablko, které ale čokoládu

Klepněte pro větší obrázek
zároveň zjemní. Plody granátového jablka jsou v zimě navíc krásně šťavnaté a snadno sehnatelné. Recept najdete zde.

Čokoládový nugát

Vyrobit si vlastní čokoládový nugátse může ze začátku zdát jako nesnadný úkol. Brzy ale zjistíte, že jeho výroba je nejen jednoduchá, ale i zábavná. A ten hřejivý pocit, že máte vyrobený domácí, za to stojí. Recept najdete zde.

Lávové koláčky

Aby čokoláda uvnitř koláčku zůstala tekutá, pomůže vám malý trik. Její kostičky nechte před vložením do těsta vychladit v ledničce. Díky tomu vám vznikne tekutá čokoláda, jakmile se do koláčku zakousnete. Recept najdete zde.

Čokoládové sušenky

Vyrobte si domácí čokoládové sušenky a zaručujeme vám, že bez nich už nedáte ránu. Používejte čisté kakao, jehož kvalitu naznačí odstín; čím tmavší, tím lepší. Nejkvalitnější (s vyšším obsahem kakaového másla, minimálně 20%) obvykle pořídíte v pralinkárnách. Recept najdete zde.

Mandlové sušenky s čokoládou

Pomocí dvou lžic získáte „snídaňové“ sušenky. Do těsta můžete přimíchat i ořechy, bílou čokoládu nebo kousky sušeného ovoce. Hořká čokoláda má obsah kakaové sušiny vždy 50 % a kdo s ní šetří, nahrazuje část cukrem nebo kombinací cukru a umělého sladidla. Recept najdete zde.

Čokoládová buchta s řepou

Přidávání zeleniny do koláčů není dnes už žádnou výjimkou. Řepa čokoládovou buchtu nádherně zvláční a díky své nevýrazné chuti vám v buchtě nebude vadit. Ořechy vybírejte podle chuti, nejlepší jsou ale výrazné vlašské nebo pekanové. Recept najdete zde.

Upečte si koláč s videonávodem krok po kroku!

Doporučujeme

Články odjinud