Hříšně svůdný Dior

Hříšně svůdný Dior

V elegantních prostorách na slavné pařížské Avenue Montaigne uvedl John Galliano nejvybranější klientelu módního domu Dior do světa plného fantazie, přepychu a také nestoudně hříšných myšlenek na svůdné křivky ženského těla.

Každému, kdo se ptal, jak by vypadala módní přehlídka Diora bez kouře, speciálních efektů, masek, extravagantních dekorací a hlasité hudby, se začátkem června dostala jasná odpověď v podobě klasické prezentace kolekce Haute Couture. Pro prezentaci podzimní linie vysoké módy si John Galliano zvolil klasické prostředí elegantních salónů módní domu Dior. Ostatně kolekce by nemohla být představena v lepších prostorách, neboť se návrhář nechal inspirovat typickými kreacemi, které Monsieur Dior vytvářel ve 40. a 50. letech minulého století.

Ovšem nebyl by to Galliano, kdyby si i tuto takřka nedotknutelnou módní klasiku, nepřepracoval podle svého. Tento Angličan již dávno postavil celou značku Dior vzhůru nohama a tak nestydatě odhalené nohy modelek nikoho nešokovaly ani tentokrát. Nejnovější prezentace se odehrávala se stejném stylu, jakým Christian Dior představoval svou tvorbu v 50. letech vybraným zákazníkům a zástupcům tisku, čímž se přehlídka stala intimnější a poklidnější podívanou.

Galliano tentokráte našel inspiraci v samotných archivech domu Dior a kolekci vytvořil ze slavných střihů vypasovaných sak, bohatých sukní a postavu zdůrazňujících kostýmů. Designér však přišel k konceptem napůl oblečených manekýnek, čímž potěšil oko nejednoho diváka. Pozornost tak neupoutávaly jen bohaté výšivky na klopách či spodních lemech, ale také punčochy, podvazkové pásy a lodičky na ultra vysokém jehlovém podpatku. Galliano tak přenesl „New Look“ do nespoutaného 21. století a oslavil svůdnou ženskost do posledního detailu.

Doporučujeme

Články odjinud