Hříšné vůně andělské ženy

Hříšné vůně andělské ženy

Svádět se dá mnoha způsobit – sexy oblečením, svůdnými pohledy či naopak předstíranou cudností. Nezbytnou zbraní na lovu je správně zvolená vůně. Vybírat ji můžete podle nálady, stylu oblečení či příležitosti. Nebojte se sáhnout po opravdu hříšném parfému ...

Vášeň v rudé

Okouzlující, silná a provokativní, Christina Aguilera inspiruje generace svou sexy sebejistotou, fenomenálním talentem a hravým barevným "pin-up" stylem. Sexappeal a sebedůvěra jsou vlastnosti, kterých má tato drobná blondýnka vrchovatě. Nezávislá a sexy inspiruje davy mladých žen, aby následovaly jejího vedení a uvolnily svou smyslnou ženskost. Takže je nasnadě, že nová vůně, nesoucí její jméno, také posiluje ženy, aby se cítily jisté a svůdné.

Vrchní tóny tvoří chutný sorbet z exotického ovoce, šťavnatá mandarinka a čaj z černého rybízu, na který se vám sbíhají sliny – to vše dodává vůni zářivost a energii, kterou potřebujeme k dosažení svých cílů. Střední tóny skrývají ryze ženský buket jasmínu, pivoňky a šťavnaté švestky, které odrážejí Christininu zálibu v dívčím stylu oblékání a povzbuzují nás, abychom oslavovaly svou ženskost. Základní přetrvávající tóny obsahují pižmo, ambru, vzácná dřeva a krémovou vanilku, které celé toto svůdné drama posilují. Vanilka je psychogenní afrodisiakum - je ověřeno, že dokáže zvýšit naše pocity potěšení. Pryskyřičné tóny jako je ambra jsou vyhlášené pro svou schopnost vzbuzovat emoce smyslnosti.

Vášeň v rudé

Žhavá rudá, to je barva vůně Christian Lacroix Rouge od Avonu. Vyjadřuje vášeň, originalitu a eleganci, tedy atributy, jimiž se vyznačují i modely známého návrháře. Francouzský couturiér dodal parfému nejen jméno, jeho rukopis nese také charakteristická vůně a originální flakón. Design obalu je inspirován výšivkou na toreadorské pláštěnce, kterou kdysi dostal darem. Květinovo-cypřišová parfémová voda oslavuje novou éru smyslnosti. Elegantně a přitom sofistikovaně kombinuje těžší vůni pačuli se svěžími tóny karafiátu a energizujícími složkami bílého pepře. Hlavu parfému tvoří květinovo-ovocný mix divoké rudé pivoňky a čerstvé pomerančové kůry. Krátce poté se rozvoní spodní tóny extraktu bílého pepře. V srdci parfému se snoubí sametová elegance květu osmanthusu s čerstvou vůní květu japonské švestky a vášní španělského karafiátu. Základ odkrývá kromě exotické vůně pačuli ještě teplé tóny mošusu, lišejníku a vzácných dřevin.

Přirozená elegance

Svůdná žena dávající přednost neokázalosti, ovšem v luxusní podobě. Když svetřík, tak z hebkého kašmíru, podzimní kostým ze hřejivé anglické vlny a šaty jedině z toho nejjemnějšího hedvábí. Její přirozená elegance přitahuje pohledy a fascinuje své okolí jsou přirozeností. Je sympatická, sexy, sofistikovaná, svůdná. Prostě dáma se vším všudy. Co platí o ní vzhledu, lze říci i vůní, stvořené pro skutečné ženy. S by Escada představuje dílo určené pro mladou, ale přesto již dokonalou dámu s velmi vytříbeným vkusem. Hlava se otevírá vyváženým spojením švestky a černého rybízu, které zjemňuje vůně šípkových růží. Následuje elegantní srdce plné něžných tónů růží, sladkých mandlí a konvalinek, kterým na pikantnosti přidává špetka čerstvě umletého červeného pepře. Základ propůjčuje celé kompozici na intenzitě prostřednictvím mahagonového a santálového dřeva doplněného ušlechtilostí pižma a dovedeného k dokonalosti lískovými oříšky.

Opojná jemnost

Bulgari představuje květinovou vůni inspirovanou hrou barev odrážejících se od vybroušených ploch ametystu. Tvůrce parfému se nechal inspirovat italskými renesančními malbami vyznačujícími se jemnými a přesto svěžími barvami, precizností a půvabem. Omnia Améthyste v sobě nese jemné a vzácné tóny kosatců a růží, jejichž květy zdobí krůpěje rannírosy. Čisté a jiskřivé tóny zelené mízy vkládají do vůně energii, na níž navazuje božská svěžest šťávy z růžového grepu. Poté se vůně rozvíjí do plné šíře prostřednictvím unikátní nóty kosatců a bulharských růží – jemně ovocný akcent kosatcových květů se snoubí se sametovou svěžestí růžových poupat. Sofistikovaně luxusní srdce se sladce propojuje s hřejivě smyslnými tóny základu. Lahodný akord heliotropu s hloubkou sluncem prohřátých exotických dřevin vytváří neodolatelný pocit ryze ženské svůdnosti.

Anděl s ďáblem v těle

Nová dámská vůně od Givenchy Ange ou Demon (Anděl nebo Démon) je hypnotizující a fascinující kreace. Tato květinová orientální vůně má v sobě neobvyklý druh smyslnosti. Ztělesňuje všechny hodnoty značky Givenchy: eleganci, inspiraci, hravého ducha a výjimečnou kvalitu. Jako krystal z lustru, které jsou v palácích a zámcích, je flakon skvostem ze skla, v základu čirý, na víčku tmavý, stejně jako celý koncept vůně. Ve vůni Ange ou Demon se vše točí okolo dvou složek: nejčistší a nejvznešenější květiny lilie a těžkého dubového dřeva. Tato hra stínů a světla vytváří zdánlivý protiklad. Toto spojení kontrastních složek dodává vůni jedinečnost. V hlavě vůně se objevuje mandarinka z Kalábrie, bílý thymián, saffron. V srdci již zmíněná lilie, orchidej a ylang ylang. V základu je dubové dřevo, palisandrové dřevo, vanilka a fazole tonka.

Neodolatelná hvězda

Extentrický Francouz Thierry Mugler vždy rád šokoval a posouval hranice nejen v extravagantních módních kreacích, ve kterých se často objevoval dokonale vypracovaný kostým a sexy materiály. Mugler prosazuje své originální představy a používá zvláštní barvy a tvary. Dává přednost prolínání a nadčasové androgynnosti. To samé platí i pro parfémy nesoucí jméno tohoto návrháře. Nečekané vzory jako anděl, návštěvník z jiné galaxie, superhrdina a nyní i zářivá hvězda, symbol osobnosti a kouzla od prvopočátku, odrážející se v kříšťálově čisté vodě. Spojení Eau de Star je jednoduché a kouzelné jméno v dokonalé harmonii se světem Thierryho Muglera. Bleděmodrá vůně je nádherně zvýrazněna hladkostěnným flakonem se silikonovou modrou hvězdou a vyrytým Eau de Star logem na kovově stríbrném víčku. Voda a led jsou dva elementy, které by jste právě nečekali ve světě Muglerových vůní. Ale nečekejte jednoduchou vodní vůni ze svěžích citrusů, voda, kterou přináší nová vůně, vaše smysly ještě nepoznaly. Je to voda, která „má chuť“ – nezapomenutelnou, lahodnou, neodolatelnou… Tvoří ji aquatické nóty, pačuli a vanilka.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud