Hříva plná zdraví: Jak pečovat v létě o vlasy, aby vypadaly skvěle?

Hříva plná zdraví: Jak pečovat v létě o vlasy, aby vypadaly skvěle?

Stejně jako pokožka i vlasy v létě trpí vlivem horka, slunečního záření, chlorované vody v bazénu i soli v moři. Jak dosáhnout toho, aby vaše kštice i v létě vypadala skvěle?

Vynechejte fén a žehličku

Využijte teplého počasí a uvolněné letní atmosféry a dopřejte svým vlasům oddech. A to zejména od žehličky a fénu, které vlasy vysouší a v kombinaci se sluncem je ještě víc ničí. V letním teple vám vlasy samy uschnou za krátkou dobu a navíc se vám vytvoří přirozené vlny, které jsou obzvlášť v létě tolik oblíbené. Jestliže se bez fénu vyloženě neobejdete, měla byste si pořídit ionizační, který vlasy hydratuje a lépe chrání.

Jak funguje maska na vlasy z jedlé sody? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 6

Nezapomeňte na vitamíny

I vlasům je potřeba dodat potřebné vitamíny, aby vypadaly krásně. Důležitý je zejména vitamín A, který najdete v mrkvi, broskvích, ananasu nebo rybách. Doplnit byste měla také B komplex. Získáte ho z mléka, rajčat, hroznů, květáku či banánů. V lékárně nebo drogerii si navíc můžete koupit jako doplněk stravy tabletky, které jsou přímo určené pro posílení nehtů a vlasů.

Pokračování 3 / 6

S barvou počkejte na podzim

Pokud ještě nešedivíte, počkejte s novou barvou až na podzim. Před létem nemá smysl si vlasy barvit , obzvlášť pokud vás čeká dovolená u moře. Barvení vaši kštici zatěžuje a ničí a horké jižní slunce zkáze ještě pomůže. V kombinaci se slanou vodou v moři barva vybledne daleko rychleji a vlasy se snadněji vysuší. Přes léto tedy na barvení zapomeňte, nechte hřívu přirozeně vyšisovat a novou barvu si dopřejte na podzim. Pokud už však máte šediny,  je to samozřejmě něco jiného.

Pokračování 4 / 6

Používejte správnou kosmetiku

Víc než kdykoliv jindy potřebují vlasy v létě zvýšenou péči. Aspoň jednou týdně jim dopřejte masku, nejlépe vyživující a hydratační. Jestli žádnou nemáte po ruce, bude dobře fungovat i kokosový olej, ze kterého si můžete udělat zábal a nechat ho působit přes noc. Používejte šampon i kondicionér určený pro letní období a na pláži nezapomeňte vlasy čas od času postříkat olejem s ochranným faktorem, který navíc zamezí spálení pokožky na hlavě.

Pokračování 5 / 6

Oplachujte

Ať už léto trávíte u bazénu nebo u moře, nezapomeňte vždy po koupání vlasy oplachovat. Jejich zdraví škodí nejen slunce, ale také chlór i sůl, proto je vhodné po plavání zaběhnout pod sprchu se sladkou vodou, která vlasy chlóru i soli zbaví.

Pokračování 6 / 6

Pečujte o vlasy i po dovolené

Péče na dovolené nestačí, o vlasy se musíte starat i po návratu. I nadále je co nejčastěji hydratujte a dopřávejte jim vyživující masky. Jedině tak zajistíte, že budou vypadat pořád skvěle a léto na nich nezanechá příliš velké následky.

Doporučujeme

Články odjinud