Regenerační balzám Million Gloss (Gliss Kur, 74,90 Kč)

Regenerační balzám Million Gloss (Gliss Kur, 74,90 Kč)

Nivea, kondicionér pro zvětšení objemu Volume Sensation (69,90 Kč)
Hloubkový balzám 3 Minute Miracle (Aussie, 179 Kč)
Regenerační kondicionér pro jemné a slabé vlasy (Schauma, 65 Kč)
Objemový kondicionér Your Highness pro jemné vlasy bez života (Tigi Catwalk, 395 Kč)
17
Fotogalerie

Hříva snů - vyrazte do boje s jemnými a zplihlými vlasy!

Kdo z nás by nesnil o dechberoucí „koruně krásy“? Buďme ale realistky a přiznejme si, že většina z nás není stoprocentně spokojená s hustotou svých vlasů. Je ale příliš brzy vzdávat se a skládat zbraně, protože naše tipy vám zaručeně pomohou!

Časté mytí

To, že časté mytí vlasů jim škodí, je mýtus. Samozřejmě se to nesmí extrémně přehánět. Záleží také na kvalitě vody ve vašem kraji a hlavně na přípravcích, které při koupeli používáte, ale dnes se dají na trhu najít velmi šetrné produkty, za které vám vaše lokny jedině poděkují. A proč je tak důležitý tento krok? Jakmile jsou totiž tenké vlasy zatíženy nečistotami, okamžitě se vytrácí objem a dochází ke zplihnutí.

Kondicionér ano, ale …

Kondicionér by měl vylepšovat i vyhlazovat strukturu vlasů a ošetřovat je po „vyčištění“ šampónem. Většina z nich má ale v sobě buď silikony, oleje nebo jiné látky, které jsou nepřáteli objemu. Abyste zabila dvě mouchy jednou ranou – vyživila a vyhladila vlasy, ale také neztratila objem – nenanášejte kondicionér na kořínky a pokožku hlavy. Vmasírujte ho pouze do délek a sama uvidíte, o kolik nadýchanější budou prameny po usušení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Před spaním usušit!

Spát s mokrými vlasy se nedoporučuje, ať už jste majitelkami jakékoliv hřívy. Pro ty s tenkými vlasy to ale platí dvakrát! Jednoduše se ve spánku zamotají a kvůli celonočnímu převalování můžete na objem rovnou zapomenout. Ve finále si budete muset ráno znovu umýt a vyfoukat vlasy, aby se dalo vůbec vyjít ven.

Jak na styling

Všechny stylingové produkty vám naslibují zázraky – objem, který vám vydrží hodiny, týdny i měsíce, nebo kudrliny, se kterými nehne ani tornádo. Věc se má ale tak, že čím víc si toho na hlavu dáte, tím víc vlasy zatěžujete. Všeho s mírou – bez laků, pěn a různých vodiček se neobejdete, ale chce to opravdu cit. Další podmínkou pro to, aby produkt odváděl dobře svou práci, je, aby sedl právě vašim vlasům. Pokud totiž máte rovné a nepoddajné prameny, ani s použitím sebelepšího produktu na kudrnaté vlasy je nebudete mít najednou také kudrnaté.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Co na objem ale opravdu funguje je fénování vlasů v předklonu. Ve spojení s pěnou pro větší objem vám vykouzlí nadýchaný účes. V průběhu fénování si nezapomínejte vlasy pročesávat rukou, aby se u kořínku nadzvedly rovnoměrně. Zahoďte všechny plastové hřebeny! Elektrizují a tenkým vlasům škodí. Mnohem prospěšnější jsou dřevěné hřebeny nebo kartáče s přírodními štětinami.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ženám s jemnými a tenkými vlasy se také nedoporučuje stříhat ofiny. Jsou i výjimky, ale většině z nás tento zásah neprospěje. Protože pokud už tak máte málo vlasů, je škoda si velkou část z nich ještě nechat ostříhat. Hlavně své vlasy – i přes všechny jejich nedostatky – mějte ráda. Východisko je v každé situaci.

Stává se, že už po poledni vypadají zplihle, umaštěně a bez života. Naučte se nejrůznější účesy. I jednoduché copy a drdoly můžou vypadat stylově. Jako první pomoc může posloužit i suchý šampón. Doby, kdy tento produkt vyvolával husí kůži jen, co jste si k němu přičichly, už jsou pryč. Dnes už příjemně voní a spolehlivě odstraní mastnotu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud