Hubneme po Vánocích: Zbavte se kil navíc ze salátu a cukroví

Hubneme po Vánocích: Zbavte se kil navíc ze salátu a cukroví

Vánoce máme mimo jiné spojené s množstvím dobrot, ať už s jídlem či pitím. Dva, tři dny si dopřát, co hrdlo ráčí, není až takový problém, ale je třeba včas přestat. V období mezi Vánocemi a silvestrem je tak ideální odlehčit jídelníček a vyčistit tělo. Jak na to?

Proč si dávat detox a ulehčit žaludku? Jen si vzpomeňte, kolik jste toho snědla během vánočních svátků. Smažené a tučné jídlo dalo vašemu tělu pořádně zabrat. Když k tomu ještě přičtete několik skleniček alkoholu, malá katastrofa je téměř na světě. Detoxem vyčistíte své tělo od všech látek, které zatěžují trávení a oslabují organismus. A to se před silvestrem bude hodit.

Účelem detoxu není shodit kila, ale dostat naše tělo znovu do pohody. Přece jenom svátky jsou dlouhé a co se jídla týče – velice náročné. Pokud nechcete na Nový rok zaplakat nad svou váhou, dejte si od těžkého jídla trošku oddych. Jak na to?

Pokračování 2 / 4

Vsaďte na citrony a probiotika

Nedovedete si ráno představit bez šálku dobré kávy? Zkuste ji na pár dní vyměnit za sklenici vody s vymačkaným citronem. Stejně jako káva, tak i tento nápoj podporuje vaše trávení. Zároveň pročistí játra a pomáhá při odkyselení vašeho těla. Pokud je vám těžko, cítíte se nafouklá a plná, sáhněte po probioticích. Napomáhají lepšímu trávení a srovnávají hladinu mikroflóry ve střevech. Vyskytují se v jogurtu, kefíru, kysaném mléku nebo kysaném zelí.

Pokračování 3 / 4

Nepodléhejte pokušení

Stále vám zbylo mnoho jídla? Místo toho, abyste se pořád přejídala, tak ho raději přenechejte někomu jinému. Během detoxikace je potřeba vyhnout se všemu, co by mohlo vašemu tělu udělat zle. Proto se vyhýbejte lepku, cukru, alkoholu a také kofeinu. Pokud se tedy cítíte po Vánocích stále plná, dejte si na pár dní pohov. Uvidíte, jak vám tato malá pauza pomůže, a vy si tak budete moct užít silvestrovský večírek.

Potraviny, které jsou bohaté na antioxidanty a budou skvělým pomocníkem při detoxu, jsou například zázvor, česnek nebo červená řepa. Nezapomeňte na dostatek tekutin a kromě vody pijte také zelený čaj. Tělu ulevíte a věřte, že to ocení.

Cvičení pro gaučové povaleče: Víte, na co je dobrý bulharský dřep? Mrkněte na video:

Pokračování 4 / 4

Zacvičte si

Aby byl detox co nejúčinnější, tak je zapotřebí věnovat svůj čas také sportu. Rozhodně nemusíte trávit hodiny v posilovně. Pokud patříte mezi milovníky zimních sportů, určitě se vydejte na lyže nebo běžky. S rodinou můžete vyrazit sáňkovat a nebo se zkrátka můžete vydat na delší procházku. Každý pohyb se počítá a čerstvý vzduch vám udělá dobře. Pokud všechna tato pravidla dodržíte, můžete se spolehnout, že si silvestrovský večírek užijete a do nového roku vkročíte s čistou hlavou a lehčím tělem.

Doporučujeme

Články odjinud