Hubnutí a cestování

Hubnutí a cestování

Nevěříte, že se dá zhubnout i za víkend? Přečtěte si kolik spálíte kalorií za jeden den, kolik nachodíte kilometrů a na kolik peněz vás vyjde příjemný víkend.

Paříž

„Paříž je všechno, co chceš.“ To řekl již před více než 150 lety Frederyk Chopin. Nechte se unášet a podlehněte kouzlu města milenců.

Na co se v Paříži zaměřit?

Na pompézní stavby, nejkrásnější parky a muzea. Trasa plná krásných památek a zajímavostí. Eiffelova věž - Vítězný oblouk - Champs-Elysées - Louvre -katedrála Notre-Dame Eiffelovku nesmíte minout. Nenechte si ujít krásný výhled na celé „bílé“ město. Pokud neradi stojíte frontu, které se při cestě nahoru nevyhnete, prohlédněte si monumentální stavbu alespoň zespodu. Menší fronty očekávejte na vyhlídku z Vítězného oblouku, ze kterého uvidíte široké ChampsElysées se všemi obchody luxusních značek. U Louvru zhodnoťte, jak do sebe zapadá staré muzeum s moderní stavbou pyramidy. Výlet Paříží zakončete u katedrály Notre-Dame, místa, kde bydlel Quasimodo.

Za den nachodíte: 8 km Spálíte: 2000 kJ Cena: již od 4900 Kč

Vídeň

Milujete kulturu a jste schopni projezdit kvůli ní svět? Pak nesmíte minout nejslavnější operu na světě a muzejní čtvrť ve Vídni.

Na co se ve Vídni zaměřit?

Na muzea, zámky a Státní operu! Projděte si s námi trasu plnou kultury. Prater - Stephansdom - Státní opera - Karlskirche - Muzejní čtvrť -Leopoldovo muzeum - zámek Schönbrunn Kde jinde ve Vídni začít než v zábavním parku? Projedete se na obřím ruském kole, díky kterému dohlédnete na okraj celé Vídně. Pak si prohlédnete největší a nejtěžší zvon na světě, koupíte lístky na večer do Státní opery. Odpočinete si v kostele a odpoledne strávíte v Muzejní čtvrti, kde si nejenom užijete kultury do sytosti, ale také se dosyta najíte. K večeru se pak můžete procházet v zahradách zámku Schönbrunn.

Za den nachodíte: 15 km Spálíte: 4000 kJ Cena: již od 2500 Kč

Bratislava

Nemusíte jezdit daleko, poznejte historii našich sousedů!

Na co se v Bratislavě zaměřit?

Na Bratislavský hrad, historické jádro města a hřbitov. Bratislavský hrad - Dóm sv. Martina - Prezidentský palác - Michalská brána - Slavín - Letní arcibiskupský palác - náměstí Svobody - Slovenské národní divadlo Startujeme u Bratislavského hradu, dominanty Bratislavy, popojdeme k Dómu sv. Martina kolem Prezidentského paláce. Projdete bránou, která naznačuje staré opevnění města, až na Slavín, monumentální památník s hroby starých vojáků. Na náměstí Svobody si při kávě zarelaxujete a užijete si představení ve Slovenském národním divadle.

Za den nachodíte: 9 km Spálíte: 2000 kJ Cena: již od 2000 Kč

Foto: profimedia.cz

Více kam si zajet na prodloužený víkend najdete zde

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Dieta„

Doporučujeme

Články odjinud