Hubnutí metodou kompliment®

Hubnutí metodou kompliment®

Metoda kompliment® je založená na dlouholeté tradici kompliment® Institutu redukce a prevence nadváhy, který v České republice působí v Brně. V tomto unikátním zařízení redukují svou váhu účastníci projektu Hubneme pro zdraví, o kterém Vám Dáma.cz přináší nejnovější informace. Odborníci z Institutu kompliment® Vám zodpovídají dotazy týkající se hubnutí v naší poradně a dodávají recepty určené pro redukci váhy. www.komplimentinstitut.cz

O kompliment® Institutu redukce a prevence nadváhy

Institut kompliment® je ojedinělé zařízení, kde klienti efektivně hubnou podle osobního programu sestaveného jim na míru. Redukce tělesné hmotnosti je založena na odborném výživovém poradenství, osobním vedení, edukaci klienta a cvičení ve speciálních mechanoterapeutických lůžkách. Díky metodě kompliment® zredukuje nadváhu 98 % klientů. Tempo hubnutí je 0,5 - 1,5 kg týdně. Na celý proces dohlíží profesionálové vysokoškolsky vzdělaní v oblasti výživy a tělovýchovy.

Institut kompliment® byl založen již před 16 lety v Bratislavě. Na Slovensku získal záštitu Ministerstva zdravotnictví a je symbolem účinné redukce hmotnosti a trvalého udržení ideální váhy. Česká pobočka sídlí v Brně.

Čím je metoda redukce hmotnosti kompliment® jedinečná

Metoda zahrnuje vytvoření osobního programu výživy, pohybu, odborného vedení a edukace.

Unikátnost Institutu kompliment a jeho úspěchy spočívají v komplexním a zodpovědném přístupu k redukci váhy, který se přibližuje k úrovni lékařských zařízení. Ke každému klientovi se přistupuje individuálně. Odborníci na oblast výživy a tělovýchovy edukují klienty, pomáhají jim řešit individuální problémy, vedou je při cvičení a kontrolují jejich pokrok v redukci hmotnosti,“ říká Eva Stožická, ředitelka Institutu kompliment®.

Ve svých doporučeních vychází Institut kompliment® ze zásad Světové zdravotnické organizace a  šestnáctileté tradice. „Nezaměřujeme se na jednorázovou dietu. Jediným způsobem, jak zhubnout a ideální váhu si udržet, je trvalá změna stravovacích a pohybových návyků. Naši klienti takto zhubnou 0,5 až 1,5 kilogramů týdně, a to bez použití preparátů podporujících redukci nadváhy,“ říká Gabriela Knosová, terapeutka z Institutu kompliment®.

Tento komplexní a zodpovědný přístup dělá z Institutu kompliment® jediné zařízení svého druhu v České republice.

Komu metoda kompliment® pomáhá

Institut kompliment® pomáhá lidem, kteří chtějí shodit jen několik kilogramů a vytvarovat si postavu, i klientům s vážnou obezitou a zdravotními problémy. Vhodný program pro dosažení osobního cíle a požadované hmotnosti jsou každému klientovi doporučeny během bezplatné vstupní konzultace.

Jak probíhají redukční programy kompliment®

Do Institutu kompliment® dochází klient 2x týdně. Během těchto návštěv jej terapeutka postupně seznamuje se zásadami redukčního stravování a vede jej při cvičení ve speciálních mechanoterapeutických lůžkách.

Mnoho našich klientů je zaneprázdněných natolik, že si nenajdou čas na pravidelný pohyb. Proto kombinujeme program stravování se cvičením v mechanoterapeutických lůžkách. Jde o velmi šetrný způsob pohybu, který nezatěžuje klouby a je vhodný i pro klienty s vysokou obezitou a různými zdravotními omezeními,“ popisuje Gabriela Knosová. Cvičí se v polohách na zádech, na boku, na břiše nebo vkleče. Série cviků se přizpůsobuje klientovi na míru s ohledem na jeho věk, tělesnou kondici, zdravotní stav i problémové partie. Efekt pohybu se dá navíc zvýšit teplým vzduchem vháněným do lůžka.

 

www.komplimentinstitut.cz

 

Doporučujeme

Články odjinud