Hugh Grant zazářil ve filmu Deník Bridget Jones Profimedia

Hugh Grant zazářil ve filmu Deník Bridget Jones Profimedia

Hugh Grant s bývalou partnerkou Elizabeth Hurley, s níž chodil dlouhých 13 let Profimedia
Hugh Grant v kultovním filmu Láska nebeská Profimedia
Hugh Grant okouzlil svýma zářivě modrýma očima tisíce žen Profimedia
Hugh Grant a herečka Julia Roberts ve filmu Notting Hill Profimedia
11
Fotogalerie

Hugh Grant: Odpůrce manželství se konečně oženil. Co ho přesvědčilo?

Hvězda romantických filmů Láska nebeská, Notting Hill, Deník Bridget Jonesové, Mickeyho modré oči či Čtyři svatby a jeden pohřeb jako romantik sice vypadá, ale ve skutečnosti je tak trochu cynik. I když s věkem se to poněkud zlepšilo a zdá se, že rodina je pro něj na stará kolena důležitější než peníze a sláva.

Podporoval nevěru

Dlouho to tak ale nebylo. Herec, kterému bylo letos už devětapadesát let, vystřídal spousty žen a byl jim taky často nevěrný. O nevěře dlouho tvrdil, že může vztahu prospět, a stoprocentně se tím i řídil. Vlastně nevěrný byl i své současné manželce, s níž čekal dítě a zároveň čekal dítě s jinou.  Abychom to rozmotali: Hugh Grant čekal dítě se švédskou televizní producentkou Annou Eberstein a zároveň s čínskou recepční Tinglan Hong. Pak si s Tinglan Hong pořídil další dítě, ale poté se vrátil k Anně Eberstein a zplodil s ní další dva potomky. Anna Eberstein mu ale dokázala nevěry odpustit, žijí spolu už osm let a mají celkem tři děti a loni, tedy v roce 2018, se vzali. 

Pokračování 2 / 4

Nevěřil v manželství

Hugh Grant byl po dlouhá léta ztělesněním starého mládence, který má ženy sice rád, ale vázat se moc nechce. Rád hrál golf nebo fotbal, chodil na večírky a občas to přehnal s alkoholem. Říkal vždy, co měl na jazyku, a troufl si dokonce i na bývalého premiéra Johna Majora, kterému vmetl do tváře, že je „moc nudný“. Hodně dlouho také tvrdil, že manželství není nic pro něj a že v tuhle instituci nevěří. „Mám kolem sebe pár dobrých příkladů, ale myslím, že jinak je to recept na vzájemné trápení,“ prohlásil v rozhovoru pro časopis People.

Pokračování 3 / 4

Je milující táta

Teď ale všechny svoje dřívější názory na manželství přehodnotil a z cynika se stal milující manžel a táta. „Lituji, že jsem nechtěl rodinu dřív,“ řekl pro BBC Two. „Svatba byla velmi příjemná a měl jsem to udělat už dávno. Jsem šťastnej chlap. Mám skvělou ženu a miluji ji,“ řekl v talk show Today. Prý sice i nadále věří, že manželství je nesmysl, ale svatba je podle něj ve finále velmi praktická. „Byl to další hezký a nezapomenutelný moment v našem vztahu.“

Pokračování 4 / 4

Nemá rád Lásku nebeskou

Přestože ho všichni vnímají jako romantika, ve skutečnosti romantické scény nesnáší. Dodnes je pro něho noční můrou taneční scéna v Lásce nebeské. Vzpomínáte na premiéra Davida, jak pozadu tančí ze schodů? Jak nedávno herec zavzpomínal, tanec nemá rád a tahle scéna pro něj byla horor a utrpení. „Každou sekundu téhle scény nenávidím. Pokaždé, když se na ni dívám, vidím muže, který trpí,“ prozradil. Bylo to prý absolutní peklo. Láska nebeská rozhodně není film, na který by se Hugh Grant rád o Vánocích díval. My ovšem ano a jeho sexy tanec v Downing Street 10 vážně milujeme.

Doporučujeme

Články odjinud