Humanistický festival za lidská práva

Humanistický festival za lidská práva

Ve dnech 11. a 12. srpna 2001 se v Campu Borný ( Staré Splavy) na Máchově jezeře koná Festival pro Afriku ASANTE SANA. Akce je spojena s mezinárodním projektem “Kampaň lidské podpory”, který byl prezentován mimo jiné i na velmi úspěšném Plážovém plese Afrika v pražské Lucerně.

Humanistický festival za lidská práva

Ve dnech 11. a 12. srpna 2001 se v Campu Borný ( Staré Spla vy) na Máchově jezeře koná Festival pro Afriku ASANTE SANA. Akce je spojena s mezinárodním projektem “Kampaň lidské podpory”, který byl prezentován mimo jiné i na velmi úspěšném Plážovém plese Afrika v pražské Lucerně. Celý výtěžek bude věnován na projekty kampaně: bezplatná alfabetizace, lékařská prevence … atd. pro děti z chudých rodin a sirotky v Guineji a Keni.

Program festivalu: 

hudební skupiny: WALK-CHOC-ICE, JOLLY JOKER P.B.U., U2 REVIVAL Praha, READY KIRKEN, VYPSANÁ FIXA, VOLANT, ALICE IN CHAINS, PURA UTOPIA (Itálie), MAELSTROM (Itálie)...a mnoho dalších
divadlo
: DIVADLO POD POPELNICÍ
promítání: filmy z festivalu “Jeden svět”, skandální reportáž o Mezinárodním měnovém fondu, videozáznamy z probíhajících projektů “Kampaně lidské podpory” v Africe
výstava
fotografií na téma “lidská práva”, prodejní výstava suvenýrů z Guineje a Keni, výtvarné workshopy, besedy na zajímavá témata (globalizace, skutečná tvář MMF, nenásilí, zkušenosti z Afriky...)

VSTUPNÉ: celý festival 190,- Kč, 1 den 120,- Kč, děti do 12 let zdarma, při pobytu v Humanistickém kempu (4.8. – 18.8.) nad 5 dnů vstup na Festival zdarma!

Festival pro Afriku se koná v rámci Evropského humanistického kempu 4.8. – 18.8.2001, který je charakteristický především svým bohatým programem po celých 14 dní: multikulturní zábavné večery, sportovní turnaje, jazykové konverzační kurzy, kurzy relaxace a pozitivního myšlení, hry, soutěže...mezinárodní účast: mladí lidé z Maďarska, Itálie, Švýcarska, Guineje, Keni, USA...

Cena ubytování: ve vlastních stanech včetně programu: dospělí: 95,- Kč/den, dítě (do 12 let) 45,- Kč/den. Lůžko v bungalovech: 250,- Kč.

Bližší info: www.humanisti.cz, www.novyhumanismus.cz, nebo 0608 735 497

Autor: redakce

Doporučujeme

Články odjinud