Humr vylovil peněženku, ale stejně skončil na talíři

Paul Westlake z anglického Plymouthu, který při nočním koupání v moři ztratil peněženku, nevěřil svým uším. V telefonním sluchátku si totiž ráno vyslechl radostnou zvěst. Peněženka se neutopila. Nálezce byl ovšem věru nečekaný – portmonku totiž držel v klepetech humr.

Paul si po posezení v místním pohostinství, kde nezůstalo u jedné sklenky, vyrazil pozdě v noci změřit s vlastním bratrem síly v plavání. Když pak vylezl z mořské vody na břeh, chytil se za hlavu. Zjistil totiž, že mu chybí peněženka s veškerými dokumenty.

Paulovo překvapení ovšem neznalo mezí, když mu ráno zavolali z místního kadeřnictví, aby si svou peněženku přišel vyzvednout. Žabí muž ji totiž pod hladinou moře doslova vyrval humrovi přímo z klepet.

„Obrátil se na nás potápěč, že prý pod vodou našel peněženku i s doklady. Mysleli jsme, že si z nás střílí. Tvrdil totiž, že tu peněženku našel v klepetech humra,“ informoval zaměstnanec zmíněného kadeřnictví.

Ovšem žabí muž mluvil čistou pravdu. Podle sdělení agentury AFP v peněžence nic nechybělo, byla jen mírně poškozená a Paulovy doklady byly promáčené a prosolené. Humr - nálezce však měl smůlu. Skončil na talíři. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud