HURÁ LÉTO! - Společně v pohybu – společně pro děti

HURÁ LÉTO! - Společně v pohybu – společně pro děti

Unicef a hokejista Patrik Eliáš pořádají benefiční sportovně - zábavnou akci „Hurá léto! Společně v pohybu – společně pro děti“. Akce začne v sobotu 23. června 2007 ve 14.00 hodin v areálu O2 žluté lázně v Praze 4 – Podolí, Podolské nábřeží, a potrvá až do večera.

„Hurá léto“ je první velkou akcí Unicef v České republice, na které se podílí Patrik Eliáš jako vyslanec dobré vůle Unicef. „Touto čistě charitativní akcí chceme podpořit očkovací programy Unicef na pomoc dětem v nejchudších rozvojových zemích,“ říká Patrik Eliáš a vysvětluje proč před rokem přijal nabídku stát se vyslancem Unicef, stejně jako fotbalisté David Beckham, Didier Droga či tenista Roger Federer: „Právě tyto programy byly jedním z důvodů, proč jsem se připojil k Unicef. Jsem rád, že já i ostatní sportovci můžeme pomoci dětem, které pomoc potřebují a které by jinak trpěly.“

Patrik Eliáš připravil s Unicef do areálu O2 žluté lázně zajímavý program, který bude mít dva vrcholy. Prvním, odpoledním, bude turnaj v plážovém volejbale osobností i návštěvníků. Prvních sedm šťastlivců, kteří zaplatí 600 korun a touto částkou zachrání život jednoho dítěte očkováním proti šesti smrtelným dětským nemocem (dětská obrna, záškrt, tuberkulóza, spalničky, černý kašel, tetanus), si bude moci zahrát plážový volejbal po boku českých sportovních hvězd. Druhý vrchol přijde po skončení turnaje (cca po 18. hodině) a bude jím hudba a tanec v temperamentních afrických a latinskoamerických rytmech. Hrát bude skupina Tradicion a DJ Javier. V taneční škole Rubena Peguero bude možnost naučit se salsu!

Pro návštěvníky akce jsou připraveny i další lákadla. Samozřejmostí je autogramiáda všech zúčastněných sportovců, automobilový rallyeový jezdec Daniel Běhálek ukáže „ostrý“ závodní vůz a dva nejlepší čeští freestylisté předvedou exhibici ve florbalových dovednostech.

Patrik Eliáš pozval na akci „Hurá léto! Společně v pohybu – společně pro děti“ mnoho svých kamarádů a „kolegů“ sportovců.

Akce „Hurá léto! Společně v pohybu – společně pro děti“ se také zúčastní:

Hokejisté NHL: David Výborný (Columbus Blue Jackets) Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs) Martin Erat (Nashville Predators) Rostislav Olesz (Florida Panthers) Martin Havlát (Chicago Blackhawks) Marek Židlický (Nashville Predators) Karel Rachůnek (New York Rangers) Milan Michálek (San Jose Sharks) Zbyněk Michálek (Phoenix Coyotes)

Další: Klára Poláčková, první česká horolezkyně, která před měsícem pokořila Mt. Everest Jaroslav Volf, vodní slalomář (kategorie C2), dvojnásobný mistr světa z roku 2006, bronzový z olympiády v Aténách 2004 Daniel Běhálek, automobilový rallyový závodník, i se závodním vozem Subaru Impreza Sti Petr Koukal, přední český badmintonista, druhý z nedávného turnaje světového okruhu v Toulouse Michael Bohin - 15 let, vítěz soutěže ve freestylu Brno Sport Life 2006, extraligový hráč florbalu Patrik Dóža - 13 let, juniorsky mistr ČR a absolutní mistr ČR ve freestylu 2006, finalista mistrovství Švédska ve freestylu 2006, extraligový hráč florbalu

Kromě známých sportovců přijali pozvání také herci, baviči a moderátoři Michal Suchánek a Richard Genzer, či moderátor Vlasta Korec. V průběhu celé akce budou mít návštěvníci O2 žlutých lázní možnost prohlédnout si výstavu fotografií předních světových fotografů dokumentujících činnost Unicef v uplynulých 60 letech a prostřednictvím ukázek humanitárních pomůcek používaných při práci v terénu si udělat představu o tom, proč a v jakých podmínkách Unicef dětem pomáhá. O cestování a činnosti Unicef se bude hovořit na přednášce cestovatele a fotografa Jiřího Kolbaby a na besedě s ředitelkou Unicef ČR Pavlou Gomba.

Příznivci zboží se značkou Unicef budou mít příležitost zakoupit si originální blahopřání, hračky, trička, puzzle a jiné dárky (zisk z prodeje těchto výrobků je důležitým zdrojem pro financování programů Unicef na pomoc dětem). A budou mít také možnost „adoptovat“ panenku z projektu Unicef „Adoptuj panenku a zachraň dítě“ či získat střih a návod k výrobě vlastní panenky na podporu tohoto programu.

A protože se blíží konec školního roku, bude pro návštěvníky akce připravena unikátní výstava vysvědčení českých celebrit, např. Jiřiny Jiráskové, Václava Neckáře, Jitky Molavcové, Dana Bárty, sourozenců Gondíkových nebo Pepy Vojtka.

Výtěžek ze vstupného na akci „Hurá léto! Společně pro děti – společně v pohybu“, které pro dospělou osobu činí 200 korun, je určen na podporu očkovacích programů Unicef. Děti od 100 do 140 centimetrů platí polovic, děti do 100 cm mají vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit na místě.

zdroj: Stance Communications, s. r. o.

Doporučujeme

Články odjinud