Husa založila hnízdo za sto milionů liber

Husa založila hnízdo za sto milionů liber

Práce na dokončení stavby za 100 milionů liber (2,95 miliardy Kč) se v anglickém Birminghamu zcela zastavily. Proč? Kvůli huse!

Berneška velká totiž snesla uprostřed staveniště tři vejce a dostala osobního strážce, který se má starat o její bezpečí. Pracovník ochranky Jake Fielding dostal za úkol zaručit bernešce a jejím vejcím neustálé střežení a svůj úkol bere velmi vážně.

Dokončení exkluzivního komplexu se samozřejmě kvůli bernešce - provizorně pojmenované Cube - zpozdí. Stavební firma Fitzgerald musela přestat pracovat na dláždění, protože husa nesmí být rušena.

Mluvčí společnosti přiznal, že Cube je zdrojem jak pobavení, tak i značné frustrace.

"Husa je u nás už tři týdny a bohužel se jí tu zřejmě zalíbilo. Ale Jake Fielding, který se stará o její bezpečnost, odvádí skvělou práci a my doufáme, že se housata zanedlouho vylíhnou. Snažíme se neškodit životnímu prostředí a nechceme udělat nic, co by mohlo husu rozrušit.

Je poměrně frustrující, že se práce zdržuje, ale jakmile se mláďata vyklubou na svět, snad se budeme moci znovu pustit do stavby. Jakmile budou na světě, měla by být i s matkou přestěhována," řekl mluvčí firmy Fitzgerald reportérům listu Mail Online.

ČTĚTE TAKÉ:
Zemřel Petr Muk!

Doporučujeme

Články odjinud