Hvězdy hledají spásu v útěku ze světel ramp

Hvězdy hledají spásu v útěku ze světel ramp

Na tučné honoráře a filmovou slávu se kvůli smrtelně nemocné sestře Kim rozhodl rezignovat jeden z nejlépe placených hollywoodských herců Keanu Reeves. Není ovšem zdaleka jedinou z mediálních celebrit, které se v poslední době rozhodly pověsit své dosavadní řemeslo takříkajíc na hřebíček.

V jeho šlépějích kráčí také nositelka prestižního Oscara Gwyneth Paltrowová. "Po deseti letech, jež jsem strávila před kamerou, najednou přestávám chápat, proč jsem se na něco takového vůbec dala," svěřila se novinářům. Její dávné rozhodnutí prý ospravedlňuje pouze hlavní role v životopisném snímku o americké spisovatelce Sylvii Pathové, která jí umožnila vydat ze sebe to nejlepší a poprat se s úkolem, jenž vyžadoval maximální a do hloubi duše prožitý výkon. Pokud by však měla figurovat jako lákadlo pro filmy na ryze komerční bázi, nemá už zájem. V branži ji zřejmě dokáže udržet pouze ten, kdo jí nabídne výzvu, jíž nedokáže odolat.

Obdobného názoru, umocněného manželským svazkem a dvěma syny, je i někdejší Posh Spice Victoria Beckhamová. Možnou sólovou kariéru se rozhodla vyměnit za obyčejný spořádaný rodinný život. Přestože ji vábila představa, že se zaskví jako hvězda na hip hopových nahrávkách spolu s proslulým Damonem Dashem, nabídnutou práci nakonec vzdala. Znamenala by totiž, že kvůli ní bude dlouhé měsíce pobývat v New Yorku a opustí nejen Davida, který se zabydluje ve fotbalovém klubu Real Madrid, ale také oba chlapečky. "Je to pro ni poslední šance, jak znovu prorazit," tvrdí mluvčí rodinné nahrávací firmy Telestar. Victoria na to ale odmítá slyšet. Dává přednost harmonickému soukromí.

Reklamní kampaně spojené s uváděním nových filmů na trh prý rozčarovaly i britského, nyní spíš hollywoodského herce Hugha Granta, a tak vážně pomýšlí na to, že definitivně vystoupí z branže.

"Přestože si myslím, že jsem nepatřil k nejhorším, odchod považuji za nejlepší možné řešení," připustil v rozhovoru pro Daily Mirror. Údajně ho nebaví průběžně sledovat, jak si film, v němž patří k protagonistům, vede mezi kasovními trháky a nést za to odpovědnost. O tom, že nejde o planá slova, svědčí i fakt, že vypověděl smlouvu s produkční firmou Simian Films, která mimo jiné zastupuje i jeho dlouholetou životní a uměleckou partnerku Liz Hurleyovou. Co bude dělat dál, nikdo neví. Zřejmě si to musí ujasnit sám. Uchýlit se do ústraní se rozhodl i zpěvák a skladatel Phil Collins. Časopisu TV Movie sdělil, že už ho koncertní maratóny a světová turné unavují a letošní je definitivně poslední. Někdejší bubeník skupiny Genesis, který s manželkou a synem žije ve Švýcarsku, však neodchází do předčasného důchodu, ale hodlá i nadále skládat.

"Ve svém novém domově mám na to ty nejlepší podmínky. Místnost s výhledem do zahrady, která mě neustále inspiruje," uvedl. Ty neskvělejší nápady dostává podle vlastních slov především při plavání, zejména v přilehlém bazénu. Jsou ovšem podloženy neúnavnou prací, a to od devíti ráno do sedmé večer. Za východisko z role moderátorky erotické peep-show (obdoba Peříčka), kterou vysílá německá televizní stanice RTL 2, považuje Nadja Abd El Farragová, známější pod přízviskem Naddel, budoucí povolání sociální pracovnice, v němž by pečovala o staré a přestárlé obyvatele nové vlasti. Těžko říci, zda původem Súdánku vedlo k tomuto rozhodnutí její náhlé lidské soucítění, nebo je to reakce na pasáže v knize jejího někdejšího intimního přítele Dietera Bohlena, v níž popisuje veškeré milostné vztahy bez jakýchkoli zábran.

Ačkoli se to může zdát neuvěřitelné, úspěšný průvodce jedné z nejsledovanějších amerických talk-show se hodlá vrátit mezi politiky. Nejde přitom o nikoho jiného než o Jerry Springera, který vzpouru proti běžným televizním praktikám vyjádřil účinkováním ve filmu Citizen Verdict. Ztělesnil v něm bezskrupulózního televizního producenta, který přesvědčí floridského guvernéra, aby proměnil proces proti pachateli hrdelního zločinu v reality show, v níž o konečném verdiktu rozhoduje mínění většiny. Bývalému starostovi ohijské metropole Cincinnati však ani tato role neposkytla kýžené zadostiučinění. Filmovým kruhům přestal věřit a rozhodl se vrátit do politiky. Zatím sice váhá, nicméně připouští, že do července příštího roku zváží, zda dá přednost Senátu nebo pokračování v televizní kariéře.

Krátce před smrtí si ve svých denících hollywoodská bohyně sexu Marilyn Monroe zapsala starozákonní myšlenku, že nestačí získat celý svět, pokud přitom člověk utrpí újmu na duši. Zdá se, že to platí i pro současné celebrity. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud