I chytré telefony jsou pro děti. Hrajou v nich pohádky

I chytré telefony jsou pro děti. Hrajou v nich pohádky

Sněhurka a sedm trpaslíků, Hurvínek nebo Brouk Pytlík v mobilech? Příběhy mnoha známých pohádkových postaviček vysílá dětské rádio Pigy. A teď ho zdarma naladíte i ve vašich chytrých telefonech s operačním systémem Android.

Pomocí aplikace Rádio Pigy můžete poslouchat tři programy. První vypráví klasické české pohádky, druhý hraje Disko Trysko a třetí známé pohádkové písničky.

„Pigy vysílá necelý rok na internetu a sklízí neutuchající zájem rodičů, dětí i učitelek ve školkách. Teď jsme ho přidali i do mobilních telefonů s Androidem,“ popisuje autorka projektu Zdenka Chocholoušová.

A něco navíc! Telefonní aplikaci lze nastavit tak, aby děti pohádkové rádio ráno budilo a večer se samo vypnulo, když usnou.

Pokud váš telefon systém Android nemá, nezoufejte. Rádio naladíte třeba ve vašem počítači na www.pigy.cz a brzy bude k dispozici i v iPhonech.

Pigy se zaměřuje se na vzdělávání a zábavu předškolních a mladších školních dětí a je tak bezpečné médium pro děti. Doposud vysílá na internetu na www.pigy.cz

Na webové stránce také najdete hry trénující paměť a soustředění nebo omalovánky rozvíjející představivost.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud