I rychlé občerstvení může být zdravé

I rychlé občerstvení může být zdravé

Také jste si dali do nového roku předsevzetí, že budete jíst zdravě? Ne vždy však máme dostatek času na klidný oběd. Pokud ale nejste zastánci obědů ve složení hranolky a hamburger, pak by vaše kroky měly vést do některé z restaurací rychlého občerstvení Bio-cafes. Každý den zde na vás čeká široká nabídka od polévek, sendvičů, salátů a ovocných i zeleninových čerstvých džusů až po koláče, dorty i zmrzlinu. To vše v bio kvalitě, která je nejen zárukou zdravé výživy a potravin bez přidaných chemických látek, ale také šetrnosti k životnímu prostředí.

Díky stále se rozvíjejícímu konceptu biopotravin, bioprodejen i biorestaurací již můžete mít kontrolu nad obsahem i původem toho co jíte. Dbát na správnou výživu je velmi důležité – vždyť potrava je stavebním materiálem celého našeho organismu. Nesprávné složení stravy, ve kterém je nadbytek tuků, cukrů a chemicky ošetřených potravin, může být příčinou vzniku mnoha nemocí.

Důležité je nejen konzumovat správné potraviny, ale také je správně kombinovat a stravovat se pravidelně. Na cestě za vyváženým životním stylem vám biopotraviny budou dobrým, chutným i vydatným pomocníkem. V lednu vás navíc zahřejí na těle i na duši třeba horká čokoláda, svařené víno nebo zapečený sendvič tzv. panini v té nejvyšší kvalitě s použitím bio surovin. Přijďte si pochutnat! Staré známé rčení říká: „obědvej s přítelem“ a Bio-cafes jej doplňuje o speciální nabídku 1+1 menu zdarma. Ke každému menu za 119 Kč které obsahuje polévku, sendvič nebo salát a čerstvý džus, dostanete totiž pro přítele/kyni druhé menu zdarma. Samozřejmě nechybí ani koutek s hračkami pro nejmenší strávníky.

„Naším cílem je nabízet rychlé, ale přesto zdravé a kvalitní občerstvení, za velmi přijatelné ceny, například ve srovnání s velkými fastfood řetězci. V průběhu mých cest po České republice za posledních 15 let jsem byl velmi zklamaný kvalitou a malým počtem fast food restaurací. Bio-cafes je odpovědí na otázku zdravého stravování v příjemné atmosféře v průběhu celého dne,“ vysvětluje svůj záměr majitel sítě Bio-cafes Silvano Pedretti a dodává „v České republice je několik pěkných a kvalitních restaurací, ale ne vždy máme čas na dlouhou snídani/oběd/večeři a pro tyto chvíle jsou tu Bio-cafes.“

Co si máme představit pod pojmem BIOPOTRAVINY? Biopotraviny jsou vysoce kvalitní, čistě přírodní a přísně kontrolované potraviny. Biopotraviny jsou výrobky ekologického zemědělství, které musí splňovat přísná, státem kontrolovaná pravidla. Ekologická hospodářství nesmí používat syntetické pesticidy, umělá hnojiva, geneticky modifikované plodiny a hormonální přípravky a musí respektovat potřeby zvířat.

Při výrobě biopotravin se nepoužívají chemické látky uměle vylepšující barvu, vůni či chuť potravin. Způsob výroby a absence cizorodých látek se příznivě projevuje i na lepší chuti potravin. Pro svoji kvalitu jsou biopotraviny zejména vhodné pro dětskou výživu.Když dáte přednost biopotravinám, podporujete kromě svého zdraví i ekologické zemědělství, pečující o snížení zátěže životního prostředí a rozvoj produkce bezpečných a zdravých potravin.

A kde najdeme restaurace BIO-CAFES: Americká 8, Praha 2 Na Příkopě 31 v Pasáži Broadway, Praze 1 Nádražní 25, Praha 5 u obchodního centra Zlatý Anděl Obchodní centrum Šestka, Praha 6 Zdroj: MPR

Doporučujeme

Články odjinud