Ideální začátek školy pro děti v pubertě je deset hodin. Proč?

13 komentářů

Anonymizovaný
1. září • 21:35

I jako rodič bych brala aspoň 8,30.

Anonymizovaný
31. srpna • 21:19

budíček ve tři, obstarat dobytek, po páté na vlak. škola od osmi. po druhé konec školy, vlak jel kolem čtvrté. pokud jel. v šest doma. poklidit dobytek, nebo rychle něco podělat na poli. spánek. učení? ve vlaku přece. nebo při čekání na něj. vykládejte mi něco o tom, co je a není ideální, drahá měšťátka.

Rambíša
31. srpna • 17:40

Mívali jsme na střední i na devítiletce školu od 7!! No,občas jsem zaspala,ale od 8 je akorát,měli jsme i odpolední vyučování ,ne každý den, ještě 2-3 hod a končili s tělákem třeba ve 4 hod. V práci se taky nikdo neptá,jestli není člověk po tahu,a musí se makat od 6 ...Mně osobně vyhovovalo,že v létě jsme dělali od 6 do 3,v zimě od 7 do 4.Tak zbylo i něco ze dne...No a vyspávalo se v sobotu v neděli. Teď mám nejlepší časy: v důchodu si spím,když se mi zachce,no ale musela jsem si na to počkat....

Anonymizovaný
31. srpna • 16:40

Ty vogo, chudáci učitelé. Taky jsem byl puboš a do školy jsem každý den dojížděl skoro hodinu. Vstával jsem, 5,10 mim abych to do školy stihnul. No a dal jsem to celkem v pohodě. Jen jsem samozřejmě každý den nechlastal a neseděl jsem do rána na sociálních sítích.

Anonymizovaný
31. srpna • 10:38

Na osm hodin je správně, feťáci zůstanou feťáky a stejně přijdou pozdě, odpoledne někde škola končí až v 16.45 hod., takže kvůli frajerům by měli učitelé do sedmi?
Taky mají rodinu a někde na školách jsou dálkaři až do půl osmé, takže dětem budeme ulevovat a učitelé budou chodit po osmé domů - to určitě! Běžte s americkými modely někam, už tak výuka stojí za nic, testování a testování...

masla
19. října • 21:46

Chodí-li student do školy ve velkém městě (u nás jen Praha, Brno), má i večer možnost slušného výběru činností. Jinde vše končí šestou nebo sedmou večer (nepočítám restaurace a diskotéky, ale kroužky apod.). V případě začátku od devíti, by škola běžně byla do pěti i šesti večer. Pak by již neměli možnost dalších aktivit. Zůstala by jim televize a PC. To opravdu chceme? Navíc je od října u nás tma již v tuto dobu. Mimo Prahu je normální zaměstnání od 6 až 8 hodin ráno, někdy i dříve. Je potřeba si na to zvyknout. I dnes jsou školy, které neučí od 8! Začínají například od 7:30 nebo 7:45. vše závisí na možnostech dojíždění.

blaeberry
15. října • 11:23

Nejsem tak dlouho ze střední školy pryč, ale mám dojem, že si američtí vědci neuvědomují, že se vlastně mladý člověk připravuje na nástup do pracovního procesu.Panebože, kdybych už na střední nevstávala, v šest, tak bych asi těžko mohla naskočit do pracovního procesu.

Anonymizovaný
2. září • 9:52

@blaeberry: V článku se píše o dětech v pubertě, troufám si říct, že člověk v pracovním procesu už má pubertu za sebou. Nedávno vyšel i u nás článek od nějakého lékaře, jméno už si nevzpomínám, že děti v pubertě skutečně potřebují spát více a déle, protože to má pozitivní vliv na mozek.

Tesa
14. října • 22:20

tak my kolikrat emli skolu do 17/18hod, pak hodka cestou domu a uceni a psani ukolu nejmin do pulnoci, spanek stal za prd. stejne jsem kolirkat vstavala za tmy a za tmy chodila domu, ta hodka spanku navic by bodla. ted pracuji na volne noze, nejsem lina makat treba do 4 do rana, ale zato si rano krasne pospim a chorchtam blahem!!!

Adils
14. října • 21:44

Myslím,že pro střední školy by měla začínat výuka na 9 hodinu.Většina dojíždí z jiného města a musí vstávat průměrně kolem 6 hodiny,i dřív a ta hodina spánku navíc by pomohla.Až po 10 hodině se člověk ve škole trochu probudí a je schopný dobře napsat test(pokud neumí,tak mu ale nepomůže ani 12h spánku navíc,no.)Ale zase vyučování až od desáté-to pak přijedu domů,podívám se na večerníček a můžu jít tak akorát spát.A posouvat to,aby se pařmeni pořádně vyspinkali,to má zase záporné stránky(souhlasím se štětinkou).No ale vlastně to řeším zbytečně,protože se to asi těžko uskuteční,ale bylo by to fajn

štětinka
14. října • 20:09

Teda to jsou mi "novinky".
Moje matka vždycky říkala, chceš se bavit? Tak se bav, ale své povinosti nesmíš zanedbat. A tak jsem taky ráno po diskotékách vstávala první z rodiny a dělala všem snídani. Myslím, že ty emerický děti moc pozorujou :-o

JJJ
14. října • 12:21

Není to jedno, ale bohužel se spousta dospělých kloní k názoru (viz monak), že spaní dopoledne je lenost a né potřeba. Takže se u nás stejně nic nezmění. K názoru těch mladých totiž nikdo nepřihlíží.

monak
14. října • 12:11

myslím, že je to jedno kdy začne, ale raději do 8 hod, aby děti měly volné odpolende, ale myslím, že je to vcelku jedno a tato studie je nanic

Doporučujeme

Články odjinud