ILONA (34): Nestarám se o domácnost. Co na to můj muž?

9 komentářů

Rambíša
4. června • 16:19

Nastala nám doba divná v tom,že dříve byly jasně dány role : co má dělat žena,co muž.Dnes se to dost změnilo,neb nám nám přibyla hromada dalších pohlaví,tak si každý dělá/nebo nedělá,na co stačí a co ho baví. Nakonec rodič 1 a rodič 2 by měli dělat vše společně,nebo naopak si každý dělat co chce sám.Dítě do toho vnáší nepořádek,tak doporučuji ,aby si Ilona děti nedělala a vše bude o.k.

Elynor
3. června • 18:23

Mně se nezdá, že horší. Ono to bude čím dál tím stejné - každá generace si myslí o těch následujících generacích, které má příležitost pozorovat, že je to katastrofa. Ale takhle to fungovalo odedávna, již staří Řekové/Římané/Kelťané atd. to viděli stejně - jo, za nás, to bývávalo všechno lepší (za našich mladejch let bejval svět jako květ, bejvávalo, bejvávalo dobře - známá píseň, že). Jenže to je právě tím, že jsme byli mladí, nebe bylo modřejší, tráva zelenější a moře po kolena. Fůra sebevědomí, málo zkušeností, žádná skepse. Pak to ten život trošku pofackuje, a člověk časem dojde k tomu samému, co předci - že ta dnešní mládež nestojí za nic. Taky mám někdy tyhle tendence, tomu se občas asi nevyhne nikdo. Ovšem na jednu Ilonu z článku, která na mě neudělala valný dojem, může připadat šest jiných žen stejně starých jako ona, ale s úplně jiným životním postojem a přístupem. On ten svět nespěje do záhuby, jenom se mění, a čím je člověk starší, tím hůř se mu drží krok, a tu a tam se i nestačí divit, ale je to asi normální. :hm

banany
3. června • 16:29

Je divno svět a divno lidi!!!!! Za každé generace je vše jinak. Po této současné generaci mladých bude ta další zase jiná. Za mně, čím dál horší!!

Moučka
2. června • 22:50

Hodne dnesnich mladych dam si nevi rady s domacnosti ...

Elynor
2. června • 18:07

Ještě bych dodala, že je velký rozdíl, když se uklízí po dvou dospělých lidech, kteří jsou většinu dne mimo byt, a na večeři si zajdou, takže vlastně ani moc nepořádku nevznikne, a když je celý den doma žena s miminem/batoletem, která bude nepořádek tvořit v daleko větší míře. A neuklízet ho, protože to neumí a není na to zvyklá. Až ten chlap přijde z práce, tak ho klepne, a pochybuju, že ho to bude dlouho bavit, aby po ní a dítěti uklízel. Člověk, který je na pořádek "pintlich", možná unese, že občas po partnerce umeje hrnek, nebo vyluxuje. Ale kdyby měl uklízet každodenní chaos po nezvládající matce a roběti... nevsadila bych na to ani pětník, že to může fungovat.

Elynor
2. června • 17:58

Kdybych byla Ilonou, tak by mi asi vadilo hlavně to, že jsem se nastěhovala do cizího bytu, že tam pánovi dělám nepořádek, který on po mně musí uklízet, a necítila bych se tak dobře. Zejména ne, kdybych se snažila uklidit a bylo to špatně, což by mi bylo dáno najevo, byť i bez komentáře. Nejsem tak splachovací jako Ilona. Po pravdě si občas říkám, že jsem asi z jiné planety, když čtu takovéhle články. Ona ve 34 letech teprve začala přemýšlet, jestli zvládne domácnost a dítě? Není to trošku pozdě? V tomhle věku jsem měla domácnost zvládnutou včetně dětí, psů, chalupy, osobních koníčků a se starším synem jsme plánovali, zda půjde na učňák, nebo zkusí průmyslovku. Ale mně bylo 34 let v minulém století, to asi bude ten důvod. :hm Asi je dneska jinej svět. Ten případ z článku bych viděla na rozvod do tří let po narození potomka. A úklid toho nebude jedinou příčinou... už teď to je nerovný vztah.

j66
2. června • 17:29

Můj manžel to ze začátku měl podobně, vytíral po mně dlaždičky a leštil dveře. Trhal mi vysavač z ruky, že to udělá sám. Taky vařil ne vždy ale dost často.
Mně to nevadilo ani já nejsem žádná rozená kuchařka a uklízečka. Bohužel ho to postupně přešlo a nakonec mu zbyla jen povinnost vynášet koš. Vzhledem k tomu, že je pernamentně plný, tak mně tím hrozně štve a já ho s tím neustále prudím.

Mata69
2. června • 14:24

Co zase řeší? Všechno fungovalo, než do toho začaly vrtat "kámošky". Když bydlela sama ve svém bytě - tak jí uklízel kdo? Udržovala si domácnost sama? Nehnila tam ve špíně? Zvládala si uvařit, poklidit? Jestli ano, tak nad čím proboha laboruje. A proč si myslí, že se nebude schopna postarat o dítě? Cítí to tak, že se o něj nechce starat?
Mě na příběhu spíš zarazilo něco jiného...Jak přítel vyžaduje precizní úklid, jak nikdy dle přítele neuklidí nic pořádně...že to po ní vždy partner opravil s tím, že ona to nedělá důkladně. To by mne trochu děsilo, a je možné, že z toho pramení nejistota Ilony, že by mohla být schopná se o dítě postarat. Možná jí to dává najevo, že je neschopná, možná ne úplně na rovinu a na tvrdo, ale nejspíš jí to úspěšně podsouvá.

Radna
2. června • 11:26

No, jestli jsou takhle spokojení, nevidím problém. Starost o dítě je něco jiného, to se prostě musí a moc se o tom nepřemýšlí. A až to dítě budou mít, bude šťastná, že na ní neleží ještě domácnost. A "kamarádky" možná jen závidí :-D

Doporučujeme

Články odjinud