Indická astrologie: Jací podle ní doopravdy jste?

Indická astrologie: Jací podle ní doopravdy jste?

Víc než 5 tisíc let starý indický horoskop Jyotish pracuje s jiným, podrobnějším astrologickým systémem než moderní západní astrologické školy. Jeho předpovědi proto vycházejí nejen z polohy Slunce v dané době, v úvahu se bere i Luna.

24. 1. – 5. 2. Shravan, symbol opice

V této roční době se narodili chytří, někdy geniální lidé, nikdy nepodlehnou iluzi, vidí i to, co je skryté. Pomáhají lidem v těžkých časech hájit jejich práva. Často proto vstupují do řad různých asociací a svazů. Působí jako chladné lhostejné osoby, ale to je jen zástěrka, maska, pod kterou se skrývá citlivá, sentimentální duše.

Pokračování 2 / 25

6. 2. – 18. 2. Dhanista, lvice

Lidé patřící sem mají charisma a jsou důslední z hlediska rozvoje ducha a materiálních věcí, jsou výmluvní, stejnou sílu mají jejich slova i skutky, mají také pozorný postoj k partnerovi. Jsou to skuteční altruisté. Zdá se, že se snaží naplnit všechny dobré skutky, které můžou. Pomocí ostatním ospravedlňují svou existenci na tomto světě.

Pokračování 3 / 25

19. 2. – 3.3. Shatabhishak, jezdci

Jsou to doktoři a léčitelé, i když v téhle oblasti navenek nepůsobí. Mají totiž svá skrytá tajemství, která nechtějí dávat na odiv na venek. A také nemají dostatek víry ve vlastní schopnosti. Pořád se bojí, jsou nervózní, protože se stále snaží najít odpovědi na své otázky. A protože je jich moc a odpovědi rychle nepřicházejí, jsou z toho často frustrovaní. A tak někdy skáčou od jednoho k druhému a snaží se udělat nemožné.

Pokračování 4 / 25

4. 3. - 16. 3. Purva Bhadra, lev

Tyto lidi charakterizuje laskavost, štědrost, ochota pomáhat potřebným. Lev, divoký nepřítel útlaku a předsudků, na jejich potírání nešetří ani čas, ani peníze.

Pokračování 5 / 25

31. 3. – 12. 4. Revati, slon

Tito lidé budou většinou žít v hmotném blahobytu a o své okolí budou pečovat jako pastýř o svoje stádo, které mu bylo svěřeno a o které se má postarat. Jsou to lidé trpěliví, vyrovnaní, laskaví, pečovatelští, odvážní a také šlechetní. Jsou považováni za nejobětavější a nejvelkorysejší znamení tohoto indického zvěrokruhu. Teprve ve srovnání s jinými vynikne jejich křišťálově čistá duše a vnitřní krása.

Tito lidé cítí v životě velkou potřebu pohybu. Dobře rozumí druhým, mají šarm, jsou populární, elegantní a milují šperky. Jsou otevření světu – rádi se druží a usilují o společenské uznání a úspěch. Hlavním motivem jejich činností je všechno nové. Nicméně jejich akce nemají jasný účel, a to jim dává určitou zranitelnost. Ideální pro ně je co největší porce svobody.

Pokračování 6 / 25

28. 4. – 11. 5. Bharani, slon

Tito zrozenci mají co do činění s ješitností, mateřskou láskou, životním úspěchem, vítězstvím nad nemocí, myšlenkami boje a utrpení. Patří často do dělnické třídy nebo jsou hodně spjatí se vším, co je spojené s materiálními věcmi. Jsou to ambiciozní individualisté, nevyhýbají se tvrdé práci a jsou připraveni si ji hodit na bedra naprosto dobrovolně.

Pokračování 7 / 25

11. 5. - 25. 5. Krittika, ovce

Krittika znamená sekyru. Tito lidé jsou obdařeni kreativními silami, které jim umožňují dosáhnout velikosti intelektu. Zbabělost a statečnost, ničení a tvorba, otevřené vyjádření pocitů i puritánství – mezi tím vším se tito lidé zmítají. Nicméně jsou schopni řešit složité problémy. Jsou to docela dobří vůdci, ale pokud jde o osobní život, mají tendenci rozhodnutí odkládat, být opatrní.

Pokračování 8 / 25

25. 5. - 8. 6. Rohini, had

Jsou to těkaví, citliví lidé, kteří se snaží skrýt svou zranitelnost za předstíranou lhostejnost. Jako znalec krásy a všeho kreativního nemůže tento zrozenec žít bez intelektuální komunikace, bohatství a luxusu. Pokud je nemají, život se pro ně stává nudný a šedý.

Pokračování 9 / 25

8. 6. - 20. 6. Mrigasira, had

V této době se rodí mírumilovní, ale zároveň ironičtí, velmi mocní lidé. Jsou zrozeni k tomu, aby stáli v popředí, nebojí se žádných obtíží. Jsou to žhaví fanoušci zážitků všeho druhu a vášniví diskutéři. Chtějí si rozšiřovat prostor pro své aktivity, hledají nové podněty pro svoje duševní schopnosti. Jsou sofistikovaní, často i slovně agresivní. Jsou extrémně citliví na kritiku zvenčí.

Pokračování 10 / 25

21. 6. – 5. 7. Ardra, pes

Tito lidé mají analytické myšlení a bystrý rozum. V očích ostatních někdy vypadají příliš autoritativně, ale není to ve skutečnosti tak. Jsou to idealisté, kteří sní o uskutečnění všech svých snů. O provádění všech plánů, i když je někdy dosažení těchto cílů naprosto nemožné. Mají také okolo sebe neustále spoustu přátel. Jsou schopni přesně plánovat do budoucna, mají slabost pro moc, mít ji je pro ně velmi atraktivní.

Pokračování 11 / 25

6 .7 .- 19. 7 Punarvasu, kočka

Lidé se v tomto období rodí jemní a ostatním prospěšní. Nedostatek jasných cílů tyhle lidi bude znejisťovat. Je pro ně nesmírně důležité někam patřit, do rodiny, skupiny, klanu. Potřebují být mezi lidmi. Vypadají tak zasněně, že máme tendenci kontrolovat jejich zdravý rozum. Ale to tihle nezávislí lidé vůbec nemají rádi, a pokud je budete chtít kontrolovat, se zlou se potážete.

Pokračování 12 / 25

20. 7. – 1. 8. Pusya, beran

Ti, kteří měli to štěstí, že se narodili právě v těchto dnech, jsou často velmi prosperující lidé. Kreativní jedinci s bohatou fantazií. Jsou inteligentní, a tak vám vždycky můžou poskytnout nějakou dobrou radu. Mají extrémně vyvinutý smysl pro povinnost. V pohodě budou, když bude okolo nich klid a přátelská atmosféra.

Pokračování 13 / 25

2. 8. – 15. 8. Ashlesha, kocour

Lidé narození v této době mají spíš asketický životní styl. Může je taky zcela pohltit nějaký proces, v němž se budou snažit získat nové znalosti. K ostatním se někdy nechovají příliš taktně. Jsou schopni ostatním ublížit, ale na druhou stranu v nich můžou vytvořit velkou touhu po spojení. Oscilují vždycky mezi dobrem a zlem, osvícením a nevědomostí, nebezpečím a životní moudrostí.

Dívají se na svět pronikavým pohledem, jejich moc nad lidmi je téměř hypnotická a umí je oklamat tak, aby dosáhli, co chtějí. Jsou velmi aktivní inteligentní lidé s vyvinutým smyslem pro humor.

Pokračování 14 / 25

16. – 29. 8. Magha, krysa

Lidé narození v rámci této „hvězdy“ cítí silnou potřebu mít moc nad ostatními. Jsou konzervativní, vyznávají tradiční hodnoty a mají rádi majetek a jeho hromadění. Je pro ně důležitá prosperita ve všech směrech. Také láska hraje v jejich životě velkou roli, ale dlouho jim trvá, než najdou vhodného partnera.

Pokračování 15 / 25

30. 8. - 12. 9. Pruva Phalguni, krysa

Atraktivní lidé, kteří mají dobrou karmu, dobrý přístup k lidem a štěstí. A také racionální myšlení, klid, vytrvalost a jsou ochotni tvrdě pracovat. Všechny tyhle vlastnosti jim pomůžou získat to, co hledají – peníze, životní komfort, sílu, postavení ve společnosti.

Pokračování 16 / 25

13. 9. – 25. 9. Uttara Phalguni, býk

Uttara Phalguni odkazuje na lidi, kteří mohou pomoci přispět k úspěchu druhých. Jsou přátelští, velkorysí. Přestože rádi sponzorují ostatní, často trpí pochybnostmi sami o sobě a nedostatkem jasných vizí. Pokud prožívají stres, okolí si toho nevšimne, protože navenek zůstávají klidní.

Pokračování 17 / 25

26. 9. - 9. 10. Hasta, buvol

Jsou to lidé zapojení tak či onak do obchodu, veselí, s proměnlivými náladami, a to z nich dělá citově zranitelné lidi. Trpí pocitem vnitřní prázdnoty, vakua. Jsou zodpovědní, mají vášnivou touhu uspět. Velkorysost, sobectví, důvěřivost, zranitelnost – to je koktejl, s nímž si tito lidé musí v životě poradit.

Pokračování 18 / 25

10. 10. - 22. 10. Citra, tygřice

Jsou to velkorysí, ambiciózní, kreativní lidé. Majitelé pevného charakteru, v němž protivník nenajde slabiny, pokud se mu postaví tváří v tvář. Jsou společenští, excentričtí, mají rádi vzrušení, luxus, módu, všechno krásné. Jsou neuvěřitelně půvabní, charismatičtí, vášniví a chtěli by být aktivními hybateli společenského života. Jsou majetničtí, ale také ochranitelští.

Pokračování 19 / 25

23. 10. – 5. 11. Swati, Buvol

V této době se narodili idealisti s nadměrně vyvinutými ambicemi. Mají touhu, aby se jejich jméno zapsalo nesmazatelně do historie, chtějí být v něčem nejlepší, nejznámější. A taky budou chtít zbohatnout. Mají rádi hry síly, ovládání, milují velké plány s dlouhodobou perspektivou. Tajemstvím je, že duše těchto lidí je zvláštně čistá. Oni si také dávají pozor, aby to kromě nich nikdo nevěděl. Ostatně je to velmi praktické.

Pokračování 20 / 25

6. 11. – 18. 11. Visakha, Tygr

Tyto lidi od ostatních odlišuje pozorný, citlivý přístup k lidem, družnost, láska k přátelům a lidem vůbec. Ambiciózní lidé jsou otevření všemu novému, usilují o spěch. Poté, co ho dosáhnou, rychle ztrácejí zájem a hledají nějaký nový. Jsou to fanoušci všech druhů tajemství přírody.

Pokračování 21 / 25

28830

Pokračování 22 / 25

19. 11. - 1. 12. Anuradha, jelen

Tito lidé mají organizační schopnosti a zájem o duchovno. Mají v sobě také překvapující kombinaci veselí a sklonu k depresím, laskavost a krutost zároveň. Jejich život je série vzestupů a pádů na cestě k dokonalosti, kterou hledají celý svůj život. Neustále musí volit mezi materiálnem a duchovnem. Jsou schopni se vypořádat s nejrůznějšími obtížemi, ale zátěž, kterou na sobě mají, je pro ně často skličující.

Pokračování 23 / 25

2. 12. – 14. 12. Jyestha, jelen

Lidé narození v tomto období většinou dostanou všechno, co chtějí. Pomáhá jim k tomu brilantní mysl, ambice, touha mít něco, co nemají ostatní, touha po moci a také schopnost dovést všechno až do vítězného konce. Cítí silnou vazbu k materiálním věcem, ale v hloubi jejich duše žije touha po spiritualitě. Aby ji mohli rozvíjet, musejí se tito lidé poprat s materialismem.

Pokračování 24 / 25

15. 12. – 27. 12. Mula, pes

Jsou to schopní, inteligentní a odvážní lidé s neutuchajícím proudem nových nápadů. Mají touhu po dobrodružství, vůdčí schopnosti, věrnost ve věcech týkajících se duchovna, ale zároveň jsou obklopeni atmosférou podezřívavosti.

V jejich životě se děje spousta nečekaných změn, ale jim to nevadí, jsou schopni se rychle přizpůsobit novým podmínkám. Chtějí všechno mít a všechno pochopit. Mají tendence se obětovat, ale nikdy se partnerovi nepřizpůsobí. Naopak budou vyžadovat ústupky z jeho strany.

Pokračování 25 / 25

28. 12. – 10. 1. Purva asádhu, opice

Náladovost, odhodlání, disciplína… to je to, co charakterizuje lidi narozené na konci prosince a na začátku ledna. Často mění názor a dokonce vlastní identitu. Mají mnoho talentů, jsou kreativní a mají potřebu se stále vyvíjet.

Doporučujeme

Články odjinud