Indický soud v Čennaji rozhodl: Vyspali jste se spolu? Jste manželé

Indický soud v Čennaji rozhodl: Vyspali jste se spolu? Jste manželé

Vrchní soud v Čennaji, hlavním městě jihoindického státu Tamilnádu rozhodl, že soulož dvojice je možné považovat za sňatek. Když se tak muž a žena spolu vyspí před svatbou, jako by jí souloží prošli. A znamená to také, že pokud se bude chtít jeden z páru vyspat zase s někým jiným, musí požádat o rozvod.

„Pokud se svobodný pár spolu vyspí, jsou považováni za manžela a manželku a museli by se rozvést, pokud se rozejdou. Když dva lidé legálního věku, osmnáct let pro ženu a jednadvacet let pro muže, společně podstoupí sexuální akt, mělo by to být vnímáno jako akt závazku a manželství podle práva,“ uvedl soud v Čennaji.

Pokud dva lidé spolu souloží, uzavřou tím v Tamilnádu společenský závazek se všemi důsledky, které z manželství plynou. Jakmile se chtějí vyspat s někým jiným, musejí soud žádat o rozvod. Na druhou stranu ve státě Tamilnádu stačí, aby se dva spolu vyspali, a soudy jim musejí vydat oddací list a stvrdit, že jsou manželi.

„Zákonné nároky aplikovatelné na normálně oddané páry budou také aplikovatelné na páry, které měly spolu sexuální vztah,“ uvedl dále soud ve svém verdiktu.

Podle soudu má tohle rozhodnutí chránit především děti, jimž tak připadnou veškeré nároky na výživné. Řada mužů žije s ženou pod jednou střechou a má s ní sexuální poměr do doby, než dotyčná otěhotní, pak se jí snaží bez následků zbavit. Tomu by měl být v Tamilnádu konec.

Doporučujeme

Články odjinud