Inspirace feng shui pro tvorbu obytného prostoru

Přednáškový cyklus v Městské knihovně v Praze. Celostní pohled na architekturu přináší harmonii do vztahů mezi člověkem, stavbami a jeho místem pro život – Zemí. Přednášky jsou doplněny promítáním.

Přednáškový cyklus akad.arch.Oldřicha Hozmana v Městské knihovně v Praze

CELOSTNÍ ARCHITEKTURA Obytný prostor v řádu přírody

23.11.2006 – Význam cyklu a rytmu v architektuře Kultivace vnímání uspořádáním prostoru. Spokojenost jako předpoklad pro rozvoj. Harmonické poměry a zlatý řez. Sakrální geometrie. Vlastnosti vnímání archetypů prostoru. Symbolické významy tvarů, barev a zvuků. Pojem krásy a láskyplnosti ve vztahu k místu.

30.11.2006 - Inspirace feng shui pro tvorbu obytného prostoru Základní principy pro nalezení místa k bydlení. Jak lze chápat vitální energii prostředí. Důležitost všímavosti k událostem při hledání vhodné lokality a při tvorbě prostoru. Vlivy zemských a kosmických sil na dlouhodobý pobyt člověka. Význam rituálů při zakládání staveb.

7.12. 2006 - Ekologické stavby, celostní architektura Přírodní stavební materiály a příklady konstrukcí. Úsporné domy a vytápění. Principy baubiologie – vědy o zdravých stavbách. Vliv a eliminace elektrosmogu. Ekologické a nízkoenergetické domy. Přizpůsobení staveb geopatogenním zónám. Vlastnosti celistvého plánování architektury. Význam duchovní péče o materiály a prostor.

Přednáší akad.arch.Oldřich Hozman. Pořádá Městská knihovna v Praze, Lidová univerzita - Kulturní a vzdělávací centrum, Mariánské náměstí 1, Praha 1. (www.mlp.cz/celostarchit.htm) Malý sál MKP, čtvrtky od 19.00 do 20.30 hodin, vstupné 35 Kč.

akad.arch.Oldřich Hozman, info@celostniarchitektura.cz, www.celostniarchitektura.cz

Doporučujeme

Články odjinud