Internet má svou iMISS

Internet má svou iMISS

V pátek večer proběhlo v pražském Abatonu slavnostní vyhlášení prvního ročníku soutěže o nejkrásnější dívku internetu „iMiss 2004“. Stala se jí osmnáctiletá blondýnka, studentka střední policejní školy, Inna Puhajková z Broumova.

O jejím vítězství rozhodly tisíce sms hlasů. Ke korunce „iMiss“ obdržela také tituly „iMiss sympatie“ a „iMiss odborné poroty“. Titul první vicemiss patří osmnáctileté studentce Denise Birnbaumové z Jihlavy, třetí místo získala pětadvacetiletá servírka z Brna Jarka Sadílková. Speciální cena za nejoriginálnější hlasový profil byla udělena devatenáctileté Olivii Brabcové z Prahy. Nejmladší účastnici soutěže, šestnáctiletou Veroniku Hájkovou z Jirkova, ocenil server Libimseti.cz za nejintenzivnější zapojení do internetové diskuze na svých stránkách. Korunovace „iMiss 2004“ se zúčastnila řada osobností českého světa módy, modelingu, populární hudby, zábavy a médií. V průběhu slavnostního večera byl předán šek na 50.000,- Kč projektu Modré dny.

Soutěž „iMiss 2004“ byla vyhlášena v listopadu minulého roku partnerskými servery Libimseti.cz a Fanonline.cz. Během jednoho měsíce se k účasti přihlásilo 1 500 soutěžících z celé České republiky, ze kterých odborná porota vybrala 50 dívek postupujících do druhého kola. Od této chvíle již o jejich postupu či vyřazení rozhodovala pouze široká internetová veřejnost formou sms hlasování. Patnáct dívek s největším počtem hlasů vytvořilo finálovou skupinu, která se představila 8. prosince na semifinálovém iMiss večeru v pražském Abatonu. Na soutěžící zde čekala řada úkolů, které prozradily více nejen o jejich kráse, ale také osobnosti, vzdělání a pohledu na současný svět. Dívky odpovídaly na otázky porotců, představovaly svoje oblíbené internetové stránky, pro prezentaci na www.imiss.cz nahrály svůj hlasový profil. Do soutěžních disciplín patřila i tradiční promenáda v plavkách, módní přehlídka v modelech člena odborné poroty jednoho z nejvýraznějších českých módních návrhářů Josefa Klíra nebo profesionální focení, pro které dívky líčil a česal přední český vizážista Kája Pavlíček. Jednotlivé soutěžní disciplíny byly po semifinálovém večeru zařazeny do internetových profilů patnácti finalistek na www.imiss.cz . Během následujících tří týdnů, po které trvalo finálové hlasování, přijal organizátor soutěže tisíce sms hlasů. Nejvíce jich obdržela osmnáctiletá studentka Inna Puhajková, která se stala nejkrásnější dívkou internetu a získala tak titul „iMiss 2004“.

Hlavní cenou pro „iMiss 2004“ je romantická plavba na jachtě pro dvě osoby a jako vklad do její budoucí kariéry mediální kampaň v hodnotě 300.000,- Kč. Všechny tři nejkrásnější dívky získaly šperky, značkové oděvy a kosmetiku, elektroniku, zlatou kartu společnosti Interkoncert a další dárky. Hodnotné ceny obdržely také ostatní dívky z finálové patnáctky. Všech 1 500 zúčastněných bylo odměněno vstupenkami na letní hudební festivaly a pamětními certifikáty.

O soutěži Soutěz „iMiss“ je jedinečná svou myšlenkou nabídnout krásným dívkám možnost zviditelnění bez s tím spojených striktních pravidel následné reprezentace soutěže a upsání se k exkluzivní smlouvě. Dává příležitost všem, neomezuje výškou, rodinným stavem, ani mateřstvím. Pro vstup do soutěže je nutné pouze vyplnit registrační formulář a zaslat tři vlastní aktuální fotografie (portrét, postava, volné foto) ne starší jednoho roku. Z každou z účastnic semifinálové padesátky se setkává organizační tým soutěže, aby ověřil totožnost postupujících dívek. „iMiss se může zúčastnit každá dívka či žena starší 15 let, která má trvalý pobyt v České republice. Naše soutěž nemá žádná jiná omezení, nehledáme dokonalou modelku, ale nejkrásnější dívku“, říká hlavní pořadatel „iMiss“ Miloš Adámek. „iMiss“ volila nejširší internetová veřejnost formou sms hlasování, které na rozdíl od hlasování na internetu prakticky znemožňuje manipulaci s počty zaslaných hlasů. Ve finále měl každý hlasující možnost zaslat 15 sms, jedné dívce mohl ale poukázat pouze jeden hlas. Internetové stránky www.imiss.cz zaznamenaly v průběhu finále soutěže více než 200.000 unikátních návštěvníků.

Porota Po celou dobu soutěže sledovala dívky jedenadvacetičlenná odborná porota složená z osobností českého modelingu, módy, médií a hudební scény (např. Miss ČR 2000 Michaela Salačová, módní návrhář Josef Klír, vizážista Kája Pavlíček, miss Neslyšící 2004 Michaela Kosiecová, zpěvák Petr Kotvald, komik Josef Mladý, moderátor Vítek Havliš, herečka a moderátorka Kateřina Hrachovcová). Z 1 500 přihlášených vybrali porotci 50 dívek do druhého kola. Porota byla přítomna na prosincovém semifinálovém večeru a přes internet průběžně monitorovala průběh celé soutěže.

zdroj: agentura Yaro, s.r.o.

Doporučujeme

Články odjinud