Irena (37): Chci moc dítě, jen nemám tatínka. Požádala jsem kamaráda

21 komentářů

farah.farah
7. prosince • 14:33

patrikchrz: kdyby tohle byla ta jediná věc, které se na svém dítěti dopustí tak to bude jedna z nejvzornějších matek na světě. Jsou fakt mnohem ale mnohem důležitější věci než uvedení jména rodiče....je to vůči dítěti sobecké, a je to i krátkozraké protože se po otci dříve či později bude ptát, ale pořád to není dostatečný důvot pro to říkat že ona by děti mít vůbec neměla.;)

Elynor
5. prosince • 22:08

Ja7nina: otec nemusí dítě jen vídat. Klidně může chtít střídavou výchovu, nebo dítě do své péče. Otec má stejná práva jako matka. Dítě není jen hračka a mazlíček pro matku a pro uspokojení jejích tikajících biologických hodin. Aby se paní jednou nedivila, už teď se jí nelíbí pomyšlení, že by jí někdo hovořil do péče o potomka, chce ho mít jen pro sebe. To je dost špatný začátek.

Ja7nina
5. prosince • 13:04

Oč na tom dítě, počaté z rozumu a z tlaku biologických hodin, bude hůř, než dítě rozvedené samoživitelky? Vojta má na to rozumný náhled. Nic jiného Vám nezbyde, nikdo jiný není. Ale pozor! Otec měl podle mého vždycky právo dítě vídat! Aby Vám to jednou neblokovalo cestu nového partnera k dítěti!

patrikchrz
5. prosince • 8:30

Farah.farah; velmi sobecké je to vůči tomu dítěti. Kdo by stál o to mít v rodném liště "otec neznámý", může ho to sigmatizovat i v dospělosti.
Inforamce o rodičích se totiž uvádí třeba na žádosti o vízum do některých zemích - dovedu su představit, že to bude ve firmě hromadně zařizovat sekretářka a pak to rozkecá po celé firmě.

farah.farah
4. prosince • 14:10

Elynor: Ale prosím vás, děti mají mnohem horší matku než je tahle paní. hodně žen má dítě, které ani nechtěli nemají ho v podstatě rády jen jim bylo blbé dát ho k adopci nebo jít na potrat, děti mají matky co je bijí a pod...Tolhe bude ve výsledku matka samoživitelka jako mnohé jiné a dítě má alespoň šanci že hzo máma bude mít ráda a že ho opravdu chtěla. Jasně není to dokonalá matka a je tak trochu sobeckosti, ale že by u takové mámy dítě nemohlo prospívat a nějak celoživotně trpělo si opravdu nemyslím.

farah.farah
4. prosince • 14:08

K tomu co je v článku - moc nechápu její postoj vůči Vojtovi. Pokud našla někoho kdo je ochoten tímto způsobem se spolupodílet na dítěti a je ochoten ho i uznat za své, proč by se tomu bránila. Být na jejím místě dohodla bych se s ním na tom, když je táta ochotný neměla by ona bránit tomu aby dítě vědělo, kdo je jeho otec, stejně ho to dříve nebo později bude zajímat, a pokud je to hodný chlap, mohli by nakonec klidně fungovat jako "rozvedení rodiče". Navíc v tomhle věku je hodně nepravděpodobné, že otěhotní po prvním sexu tak že s Vojtou bude muset chce nechce nějakou dobu být, bůh ví, co se pak stane. Přijde mi že na chlapy zanevřela a vlastně se jich bojí, proto chce mít dítě "bez chlapa" a proto se bojí že by tam ten Vojta někde figuroval

farah.farah
4. prosince • 14:03

lajda: Tak že kdyby si nechala udělat dítě od toho sobce, který dle všeho dítě nechtěl tak to by podle vás nebylo sobecké? Mně to teda připadá mnohem sobečtější než to že se snaží na věci s někým upřímně domluvit.

farah.farah
4. prosince • 14:02

patrikchrz: Kdyby byla skutečně mrcha tak se ho neptá zda bude souhlasit, využila by prostě toho že on má zájem a začala s ním chodit a rozešla by se s ním jakmile by zjistila že je těhotná. Vaše reakce a její hodnocení mi připadají poněkud přehnané. Ona se snaží situaci řešit čestně. Ano situace je to nezvyklá, ale kdyby šla do spermabanky nikdo neřekne ani popel a dítě na tom bude úplně stejně, tak že v čem je tam děsný rozdíl, když se zkouší s někým domluvit? domluva je věc obou lidí ona ho do ničeho nenutí on může říct ne, nebo si klást nějaké podmínky, což konec konců udělal, tak že dle mého pohledu neudělala nic nečestného a rozhodně to není mrcha.

Elynor
4. prosince • 12:48

Není co dodat, v komentářích už je řečeno vše. Žádné dítě si takovouhle matku nezaslouží.

mina0405
3. prosince • 15:07

Naprosto souhlasím s názorem níže.Co to je sakra odepřít otce od dítěte?Vojta se chová velice dobře - kdyby jí řekl, fajn užijeme si a dítě mě nezajímá - pak by byl prachsprosté hovado.Na jeho místě bych jednala stejně.
Mimochodem - chtít oplodnění po ženatém chlapovi může jenom idiot.Ať se na mě nikdo nezlobí, ale paní má podle mě IQ tykve.

Mata69
3. prosince • 13:18

Všechno špatně...nejdřív naříkala, že ten, s kterým chtěla založit rodinu, na to není vhodný. A co když si už nikoho nenajde, s kým by rodinu měla. Ten by asi byl ochotný nějak jako otec fungovat, ale to zavrhla. Tady potud to i chápu. Ale ona teď ani žádnou rodinu zakládat nechce...už jen trvá umíněně na své touze mít dítě. A zcela plánovitě hodlá své dítě o přítomnost otce (byť jako přispěvatele na živobytí, vzdělání...) připravit. Nehodlá slevit ze svých požadavků, protože ten je makový, ten je takový, ona chce zcela něco jiného, pořádné jiskření...A k tomu to dítě. Otce nepotřebuje.
Někdy mám pocit, že se svět zbláznil...mladí lidé cestují, pracují na lukrativních místech, rodinu odkládají co to jde. Mladí muži se nechtějí vázat, necítí se na rodinu, mladé holky si "nic neužily" a pak řeší mateřství na prahu čtyřicítky. V té době zjistí, že ten chlap k tomu není ani tak už nutný, jsou přeci tak samostatné a soběstačné! A tak proč nemít dítě jen sama pro sebe, pro naplnění své touhy, svého přání, vyplnění svého najednou asi prázdného života. A bude vychovávat sama dalšího sobečka, který nebude mít se kde naučit, že dva lidi žijící v páru se musí vzájemně respektovat a podporovat a doplňovat. No a nebo se pak potkají dva takoví co měli stále dost času, zjistí jak jim se spolu dobře a jak by bylo krásné založit rodinu. Za pomoci všemocné medicíny pak s důchodem na dohled si pořizují mimino (nedávný článek zde).
Ano, vím, polovina manželství se rozvádí a děti vyrůstají bez jednoho rodiče, nejčastěji otce. Ale ten otec někde je, ideálně se jim věnuje, bere si je k sobě, podílí se na jejich výchově, výživě, vzdělání...Tady rovnou otec nemá být. A to je špatně. Je to čistě sobecké rozhodnutí. Tak to vidím já.

Rambíša
3. prosince • 13:13

Ireno,vykašlete se na tyto nesmyslné plány! Je to asi záměr osudu,že jste sama,nechtějte něco,co by mohlo špatně dopadnout.Vy budete např. nemocná,kdo se postará o dítko? Nebo kdybyste dokonce zemřela? Dítě má právo na oba rodiče,není to okrasný předmět do bytu ani tvor na drezuru či něco,co má plnit sny svých zploditelů! Máte o dětech nějaké představy,asi jakoby jste koukala na film.Je to v dnešní době velká odpovědnost,náročná po všech stránkách.Možná si vše moc idealizujete,rozmyslete si to!!

ivca001
3. prosince • 11:53

Já bych to viděla na možnost, která ji zřejmě ani nenapadla: Dítě si adoptovat. Je tolik opuštěných dětí bez rodiny a není nutné přivést na svět další, které nebude mít pořádnou rodinu. Pokud je sama je to složitější, ale myslím, že už bude snazší sehnat fiktivního tatínka, když sehnala i dárce spermatu...

lajda
3. prosince • 11:34

Svým způsobem je paní sobec...dítě když mohla si měla ,,nechtěně"udělat od toho děvkaře znají se ,žili spolu,otce by zapsala do rod.listu a táta by i platil a třeba by dítě i navštěvoval..Kdo nezažil být v ČR samoživitel v dnešní době má chytré řeči.
Vím o čem píši.Dítě potřebuje tátu ,když né jako batole tak jak začne navštěvovat ZŠ určitě.Dítě potřebuje zázemí rodiny,jistoty,tedy babi,děda atd.Myslíte si že vše zvládnete sama,co?Ale budete se divit až dítě bude v pubertě jak se může změnit atd.A můžete ho mít dobře vychované,mohli jste si do té doby rozumět...Já osobně bych znovu do samoživitelky role se nechtěla dostat a to jsem s otcem dítěte žila 4 roky jako rodina tedy to nebyl můj plán...

patrikchrz
3. prosince • 7:27

Jestli do toho ten kluk půjde, tak je to fakt zamilovaný trouba.
Jak správně ohodnotil druhý adept "nemůže si být jist, že po něm nikdy nebude nic chtít", nárok na alimenty je právo dítěte, nikoliv matky, jakákoliv dohoda mezi matkou a otcem v tomto směru je právně neplatná. Takže když matka zjistí, že to "prostě neutáhle", tak kam se obrátí s žádostí o peníze? No, jasně....Tip pro Vojtu: od téhle oportunistické a sobecké mrchy okamžitě uteč a nedotýkej se jí ani 3 metrovou holí, nestojí ani za minutu tvojí pozornosti, raději ji věnuj někomu, kdo to ocení. Jako chlap máš výhodu, že tobě biologické hodiny netikají a párů s výrazně starším mužem je spoustu.Jak uvedl Petr30, slečna čeká na "filmovou lásku", ale ta zkrátka nepřijde, jestli chce prince v bílém Mercedesu, musí být sama princezna v červeném Ferrari. Ve svém věku už má šanci ulovit jen moulu (Vojta) nebo (nejspíše několikrát) rozvedeného, zkrátka "to, co zbylo".Nehledě na chudáka dítě, mít takovou matku. Dneska se zpřísňují podmínky na vlastnictví kde čeho - řidičáku, zbrojáku, dokonce se uvažuje o speciálním průkazu na vlastnictví psa (zpočátku asi jen některých plemen), ale bohužel dítě si může pořídit každá nána :(

Petr30
3. prosince • 1:56

Totálně zoufalá, ale přesto hrdá a namyšlená. Zřejmě i proto je tam kde je.
Má možnost mít chlapa, který je zodpovědný, racionálně prošel "výběrem", a dost možná ji i miluje. Akorát je to nejspíš "hodný trouba", a tak ji nepřitahuje. Sama ví, jaké má možnosti. Proč mu nedá šanci? Protože chce toho úžasného alfu, a zamilovanost jako puberťačka? To už v tomhle věku nepřijde.
Dříve i u nás, a dodnes ve velké části světa bývali sňatky domluvené, bez romantické lásky. Četl jsem výzkum, že většina z těch lidí po pár letech nakonec toho druhého miluje, a paradoxně to bývá i stabilnější, než naše západní "romantická" láska. A jak se říká, nakonec stejně zbude jenom tlustý kamarád.
Možná by se mohla zkusit vzdát své radikální představy - zkusit se s ním vídat, trávit čas, nakonec stejně neotěhotní na první výstřel. Třeba nakonec zjistí, že není tak špatný. A i když ne, může mít kamaráda, který jí pomůže když bude třeba, a dítě tátu. Je to tak zlé? Je lepší, když si ho bude uzurpovat sama, resp. bude na tom trvat tak, že zůstane úplně sama?

Dasa63
2. prosince • 22:52

tady končím. články se nedají číst, místo další části vyskakují nesmyslné reklamy. až dostanete v redakci rozum, tak mi dejte vědět. jste trapní!

kolla
2. prosince • 21:19

mambule: Jediná ste pochopila že to jde.To se děje a dít bude.Tatínkové tady volne neběhají.Bohužel a nikdy muži, výchovu svých detí nezvládali.Těd se přichází na to, že klukum chybí vojna:-)Proč?Když tátové na syny kašlou a kluky vychovanají jen matky, nezávisle jestli je tatínek doma, nebo není.Výjde to nastejno.

Babaloo55
2. prosince • 20:28

Ono se za všechno musí platit. Samozřejmě je tento příběh hodně nezvyklý, ale myslím, že od Vojty je to čestný návrh. Irena po něm nemůže chtít, aby žil s vědomím, že má dítě, no a co. Zdá se, že jsou i lidé, kteří mají zodpovědnost. A je docela možné, že nastane situace, kdy bude Vojtu, coby otce, potřebovat. I bez toho jiskření.

Vladstraschna
2. prosince • 19:53

Vzhledem k věku potencionální matky soudím, že dítě nepřijde po prvním vrznutí. Takže třeba to ještě s tím " otcem" zajiskří. Kdoví...

mambule
2. prosince • 19:46

Šla bych do toho s Vojtou - když prošel výběrem :-) vždyť je jenom dobře, že dítě bude mít tátu, i když nebudete žít dohromady. Budete na tom podobně jako rozvedení rodiče, kteří si nejdou po krku, ale spolupracují. Jako bonus žádný konflikt ani v minulosti. Svým způsobem ideální situace :-)

Doporučujeme

Články odjinud