Irena Pavlásková se při milostných scénách červenala

Irena Pavlásková se při milostných scénách červenala

Už její první film Čas sluhů měl doma i v zahraničí mimořádný úspěch. Nový snímek Bestiář, který nedávno režisérka Irena Pavlásková (47) dokončila, inspiroval román Báry Nesvadbové. A líbil se. Především díky své výpovědi o vztazích mezi muži a ženami a také hereckými výkony hlavních představitelů. Film má i řadu citlivě natočených milostných scén.

"Především jsem si dobře vybrala herce, ty staré pardály, kteří už hráli v mnoha mých filmech.

Třeba Karel Roden, Marek Vašut, Mirek Etzler nebo Tomáš Matonoha. S některými jsem točila už před dvaceti lety. Marek Vašut hrál už v mém absolventském filmu Svět mýdlových bublinek, a to bylo ve čtyřiaosmdesátém roce.

Takže při volbě hlavních představitelů Bestiáře jsem ani na chvíli nezaváhala," svěřuje se Irena Pavlásková.

"Zato z natáčení milostných scén jsem měla hrozný vítr. Nešlo mi totiž o nahotu, ale o vyjádření niterné a vášnivé chvíle. Herci ty scény odehráli s velkým nasazením a tak přesvědčivě, že jsem se při natáčení přímo červenala," svěřuje se Irena Pavlásková.

Diváci jsou nadšeni, kritika protikladná Film Bestiář má mimořádný divácký úspěch. Irena je už zvyklá, že její filmy také provokují.

"Některé kritiky byly výborné, jiné ukazovaly, že nepatřím mezi oblíbence, protože v Čechách se úspěch neodpouští," konstatuje.

"Některým hodnotitelům například vadilo, že ve filmu je všechno jakoby moc hezké a představitelé jsou příliš krásní. Asi nepochopili, že v jeho obsahu šlo o víc.

Někteří moji známi mi dokonce volali, že po přečtení některých kritik kroutili hlavou a měli pocit, jakoby byli na jiném filmu..."

Popisky k foto: Irena Pavlásková s hercem Markem Vašutem a Danicou Jurčovou, která hraje v Bestiáři hlavní roli

Doporučujeme

Články odjinud