Iva Janžurová si krátí chvíle štrikováním

Iva Janžurová si krátí chvíle štrikováním

Herečka Iva Janžurová si na nečinnost rozhodně stěžovat nemůže. Hraje v divadle a je obsazována i do filmů. Času na odpočívání jí tedy až tolik nezbývá. Korzo ji zastihlo právě v přestávce natáčení nového českého filmu Vy nám taky, šéfe.

"Je to docela honička. Už v pět hodin ráno pro mne přijel šofér a zavezl mne na natáčení," postěžovala si s úsměvem oblíbená herečka, protáhla se lehce a sáhla vedle sebe na židli ne pro scénář, ale háček. "Co se divíte. Teď nějakou chvíli na plac nepůjdu, tak si štrikuju a štrikuju. Budu tu asi až do večera a čím se mám zabavit?" pozvedla obočí Iva Janžurová, ale téměř v zápětí přesunula svou pozornost na rozpracované dílo a jala se v oddechové činnosti pokračovat.

Na otázky už odpovídala spíše úsečně, neboť stejně zodpovědně, jako prý studuje role a hraje na jevišti, přistupuje i k domácím pracem a zejména k háčkování. "Právě háčkuju límec, tak mne nechte se soustředit, ať pak nemusím párat," uzavřela informativní chvilku matka dvou dcer a několikanásobná babička, načež rozkmitala své ruce do neuvěřitelné rychlosti.

Tento pátek slaví Čtvrtý duben od roku 2002 herečka slaví jako své druhé narozeniny. Tehdy na ni při představení inscenace Marie Stuartovny ve Stavovském divadle spadla těžká boční kulisa a byl jen zázrak, že nehodu přežila bez těžkých následků. Měla "jen" šok, pohmožděniny a odřeniny, které jí ještě nějakou dobu přinášely bolesti zad, hrudníku, ruky i hlavy. I nyní po šesti letech herečka věří, že 4. duben je pro ni smolný, a raději nic, co není vysloveně nutné, nebude tento pátek raději podnikat.

Doporučujeme

Články odjinud