Iva Janžurová si odskočila z Národního divadla, ocitla se Na mělčině

Iva Janžurová si odskočila z Národního divadla, ocitla se Na mělčině

Herečka Iva Janžurová (70) dočasně mění svou domovskou scénu. Kývla na nabídku pražského Divadla Kalich a od 4. dubna se zde představí v nové komedii Na mělčině.

"No, je to trošku nadnesené tvrzení, a tak to raději hned uvedu na pravou míru. Domovskou scénou paní Janžurové samozřejmě bylo, je a určitě nadále bude pražské Národní divadlo. Na tom se nic nemění, jen přijala naši nabídku na účinkování ve zmíněné komedii nizozemského autora Franka Houtappelse," řekl Korzu tiskový mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka.

Pro populární herečku jde o výjimečný krok, protože ne často opouští jeviště naší první scény. "To je pravda a velice si vážíme toho, že ji budeme moci v Divadle Kalich přivítat. A určitě se na ni těší i naši diváci, vždyť už dnes máme řadu představení komedie Na mělčině vyprodaných," informoval Jaroslav Panenka.

A čím Ivu Janžurovou role Ingrid, čerstvě ovdovělé matky dvou dcer, oslovila, že kývla na nabídku si ji zahrát? "Přitahuje mě obtížnost úkolu, která většinou přinese kvalitní předloha. Vyhýbám se vulgárním tématům, nechci hrát osudy, které nesou bezvýchodnost a skepsi. Je tu před námi vzácná jemná tragikomedie, která se bude úsměvně promítat do příběhů rodin těch, kdo budou sedět v hledišti. A to u mě rozhodlo," nechala se slyšet herečka.

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na duben 2012

ČTĚTE TAKÉ:
Štve mě, že Velikonoce válcuje obchodní duch, postěžovala si Naďa Konvalinková

Doporučujeme

Články odjinud