Ivana Jirešová ulítává na křišťálových náušnicích

Ivana Jirešová ulítává na křišťálových náušnicích

Herečka Ivana Jirešová (31) si potrpí na výrazné šperky. Každé jaro si pořídí jinou ozdobu. Po premiéře hry Splašené nůžky v Divadle Kalich, ve které zazářila v roli kadeřnice, se objevila v nových náušnicích. "Šperky si ráda sama vybírám a kupuji, tyto nové jsem si také sama pořídila. Jsou s křišťály, velmi jsem si je oblíbila a beru si je na výjimečné události," prozradila Korzu Jirešová.

Detektivní komedie Splašené nůžky od Paula Pörtnera se už dvacet let hraje v americkém Bostonu a vysloužila si zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Do hry vstupují diváci. Ti v danou chvíli určují, kdo je vrahem. Teď je hra hitem v pražském Kalichu.

"Diváci mě překvapují, s jakou vášní se nechají vtáhnout do hry, jak si vymýšlejí a domýšlejí příběh. Někdy jsem tím společně s kolegy úplně šokovaná," říká herečka, která se v roce 2006 stala v televizní divácké anketě Objevem roku za roli barmanky v Ordinaci v růžové zahradě a nyní jde z role do role.

"Teď mě čeká příprava muzikálu Hledá se muž, značka bohatý, v plzeňském divadle. Jedinečný na něm bude živý orchestr, což obvykle u současných muzikálů nebývá. Ráda vystupuji s živým orchestrem, to je pro mne zážitek," podotýká Ivana.

Ivana Jirešová s manželem Viktorem Dykem

Dostala pokutu za dceru V divadle má Ivana Jirešová úspěchy, v osobním životě ale trápení - tahanici se svým bývalým přítelem, novinářem Ondřejem Höppnerem, o dceru Sofii (4). "Už i organizace na ochranu děti se mi snaží pomoci. Ale je tu nezávislý soud, s tím se to táhne, a Sofinka musí být tu čtrnáct dní u mě a další dva týdny zase u mého bývalého přítele. A já bych ji chtěla mít více u sebe. Jednou jsem ji kvůli Sofinčině nemoci jejímu otci nepředala a už jsem si vysloužila pokutu," líčí Ivana, která by si se svým manželem, muzikantem Viktorem Dykem, ráda pořídila miminko. "Ale kvůli těm tahanicím o Sofinku si zatím další dítě nemohu dovolit," dodává Jirešová smutně.

Doporučujeme

Články odjinud