IVONA (47): Můj muž není otcem našeho dítěte, dcera nic netuší

helza
11. prosince • 9:37

Nevím, komu odpovědět, celkem jste se tady všechny shodly na tom, že o vašem soukromí ví okolí pouze tolik, kolik jim dovolíte a že vy si to své umíte ochránit. Předpokládám, že vám to tak vyhovuje - proč byste si ho jinak chránily. A věřím, že se vám to daří. Nicméně.
1) potřeba anonymity není všeobecně platná, nedá se zobecňovat a vzhledem k článku je irelevantní. Ivoninu dceru žijící někde, kde nevíme, neochrání před nečekanou informací o vlastním otci skutečnost, že mambule, či Elynor, nebo farah.farah si své soukromí chrání. Navíc je tázkou, jak by ony samy utajili před sousedy rozvod a nový sňatek a dítě a rozpad rodiny jejich kolegy a to všechno.
2) Každý to cítí jinak. Proto vás prosím, když už něco takového píšete, nepište to tak, jako by vás umění žít v bublině anonymity nějak povyšovalo nad ostatní. Vám to zřejmě vyhovuje, mně vyhovuje žít mezi lidmi, kteří o mně všechno ví a rozhodně to není tím, že bych neuměla něco tajit, nebo si neuměla chránit soukromí. Anonymita života ve městě mi možná vadila mnohem víc, než všechen jeho hluk a zmatek.
3) Obecně je člověk tvor společenský, odedávna žil ve velkých společenstvích a jeho základní potřebou je nebýt sám a družit se. Že to už mnohdy neumí do té míry, že když se mu taková družba podaří na půdě vašich paneláků, dojde nakonec i k výměně manželů a manželek je jiná věc. Já tohle nezažila a soudružnost v baráku i v ulici, v práci i na chalupě, společné dovolené na podnikových chatách jsem taky zažila.
4) Jsem pejskař a pejskaři se sdružují, stejně jako mnoho jiných skupin zájmových, sportovních a podobně. Určitě ne k tomu, aby si tam všichni hlídali svá soukromí a nikdo o nikom nic nevěděl.
5) Například Elynor si sice soukromí hlídá, nicméně navštěvuje ony springer párty a předpokládám, že tam nesedí v burce. Možná tím, že odhaluje víc, než kdokoliv z nás, byť z jiného soudku, si tu potřebu být součástí nějakého společenství kompenzuje.
6) A konečně - chodíte všechny zde, čtete a reagujete na články, které se vám nelíbí, kritizujete jejich obsah, formu mnohdy i pravopis a v reakcích o sobě prozrazujete nemálo ze svých životů. Není to taky potřebou někam patřit, někam, kde nejste cizincem, kde o vás ostatní ví?

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud