Izraelci identifikují DNA z výkalů a nepořádné pejskaře pokutují

Izraelci identifikují DNA z výkalů a nepořádné pejskaře pokutují

Izraelci jsou známí svým nadšením pro moderní technologie a jejich užíváním v každodenním životě. Město Petah Tikva se rozhodlo testovat DNA psích výkalů a majitele buď odměňovat, nebo trestat.

Petah Tikva, fakticky předměstí Tel Avivu, nastartovalo zatím na půlroční zkoušku nový program. Obyvatele radnice žádá, aby své psí miláčky vzali k místnímu veterináři, který hafanům provede výtěr z huby na test DNA. Město si vybuduje databázi DNA místních psisek s tím, že u každého bude uvedeno i jméno majitele.

Pejskaři, kteří výkaly svých čtyřnohých miláčků uklidí do košů k tomu určených, budou mít nárok na kupony. Při jejich předložení obdrží psí žrádlo a hračky. Když ale zaměstnanci města najdou psí výkaly na ulici, otestují je a majiteli psa pak uloží pokutu.

"Mým cílem je zapojit obyvatele a dát jim jasnou zprávu o tom, že čistota města záleží na nás všech," řekl hlavní městský veterinář Tika Bar-On, který s nápadem přišel. Vzápětí dodal, že databáze DNA také pomůže veterinářům identifikovat u psů různé nemoci, zjistit jejich rodokmen a navracet zatoulaná zvířata majitelům.

Doporučujeme

Články odjinud