Jahody a maliny zvyšují sexuální výkonnost

Jahody a maliny zvyšují sexuální výkonnost

Slaďoučké jahody v šampaňském a horké maliny s vanilkovou zmrzlinou nemusejí být jen sladkým pokušením, ale také vhodným pokrmem před sexem. Výrazně totiž zvyšují sexuální výkonnost mužů i žen. Je to dáno podle odborníků vysokým obsahem zinku v semínkách tohoto ovoce.

Semínka malin i jahod jsou tak drobná, že je konzumenti nejsou schopni vyplivnout a pozřou je s ovocem celá. "Jinak je tomu u semen z jiného ovoce, například hroznů, melounu a jiného ovoce a zeleniny. Tato větší semena většina lidí vyplivuje a do těla se tak nedostane přirozený zinek," míní autor studie Patrick Holford.

Zinek je přitom nejdůležitější minerál ovlivňující sexuální výkonnost, neboť ovládá množství a sekreci mužského pohlavního hormonu testosteronu, který pomáhá ženám rychleji se vzrušit a dosáhnout orgasmu a zároveň aktivuje spermie.

"Vzkázal bych mužům i ženám, aby vždy, když se chtějí oddávat sexu, nebo jen připravit na sex sebe či svého partnera, snědli hrst malin nebo lépe jahod. Ale není to jen v tom zinku, který zvyšuje výkonnost v posteli, ale bobulové ovoce obsahuje také hodně antioxidantů optimalizujících krevní oběh v pohlavních orgánech. Má také velice nízký glykemický index, takže trávicí systém nezahltí nadměrným množstvím energie,“ tvrdí Patrick Holford. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud