Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty

10. 6. 2014
Sezona jahod je v plném proudu. Pokud nevíte, co s nimi, inspirujte se našimi recepty. Třeba v kombinaci s kachními prsíčky i lehkým salátem.

====Perníkové tartaletky====

=

Příprava: 80 minut

4 porce:

TARTALETKY:

  • 115 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce melasy
  • 1 žloutek
  • 200 g hladké mouky
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • po 1 lžičce mleté skořice, mletého nového koření a soli

KRÉM:

  • 200 g mascarpone
  • citronová kůra a šťáva

TOPING:

  • 160 ml smetany
  • 155 g hnědého cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžičky vanilkové esence

Na toping smíchejte na mírném ohni v kastrolu všechny suroviny, až se cukr a máslo rozpustí. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.

Na krém smíchejte mascarpone, citronovou kůru a šťávu a dejte chladit.

V mixéru utřete máslo, cukr a melasu. Za stálého šlehání přidejte žloutek. Pomalu přisypte mouku a koření. Přemístěte na pracovní plochu a ručně zpracujte v těsto. Zabalte do plastové fólie a dejte asi na půl hodiny do ledničky. Pak vyválejte mezi pečicím papírem na tloušťku asi 4 mm. Přemístěte do formiček, propíchejte vidličkou a nechte asi 15 minut chladit.

Troubu předehřejte na 180 °C. Tartaletky zakryjte pečicím papírem a zasypte fazolkami. Pečte 8 až 10 minut. Odstraňte fazole a vyndejte z forem. Dejte péct na dalších 8 až 10 minut, aby se plně propekly. Vystydlé naplňte krémem, přidejte čerstvé jahody a polijte topingem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Musíte v sobě najít hodně trpělivosti. Mnoho vašich nápadů se u lidí ve vašem okolí setká s nepochopením. I když budete argumentovat velice rozumně, nedokážete prolomit zatvrzelost svých…

Nejčtenější články