Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty

10. 6. 2014
Sezona jahod je v plném proudu. Pokud nevíte, co s nimi, inspirujte se našimi recepty. Třeba v kombinaci s kachními prsíčky i lehkým salátem.

====Perníkové tartaletky====

=

Příprava: 80 minut

4 porce:

TARTALETKY:

  • 115 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce melasy
  • 1 žloutek
  • 200 g hladké mouky
  • 3 lžičky mletého zázvoru
  • po 1 lžičce mleté skořice, mletého nového koření a soli

KRÉM:

  • 200 g mascarpone
  • citronová kůra a šťáva

TOPING:

  • 160 ml smetany
  • 155 g hnědého cukru
  • 50 g másla
  • 2 lžičky vanilkové esence

Na toping smíchejte na mírném ohni v kastrolu všechny suroviny, až se cukr a máslo rozpustí. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne. Odstavte a nechte vychladnout.

Na krém smíchejte mascarpone, citronovou kůru a šťávu a dejte chladit.

V mixéru utřete máslo, cukr a melasu. Za stálého šlehání přidejte žloutek. Pomalu přisypte mouku a koření. Přemístěte na pracovní plochu a ručně zpracujte v těsto. Zabalte do plastové fólie a dejte asi na půl hodiny do ledničky. Pak vyválejte mezi pečicím papírem na tloušťku asi 4 mm. Přemístěte do formiček, propíchejte vidličkou a nechte asi 15 minut chladit.

Troubu předehřejte na 180 °C. Tartaletky zakryjte pečicím papírem a zasypte fazolkami. Pečte 8 až 10 minut. Odstraňte fazole a vyndejte z forem. Dejte péct na dalších 8 až 10 minut, aby se plně propekly. Vystydlé naplňte krémem, přidejte čerstvé jahody a polijte topingem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Planetární vládci signalizují, že teď můžete řešit otázku dědictví. Nemusíte se obávat ani různých investic, přičemž prim hrají nemovitosti. Jste velmi pečliví, takže vám nemusí nikdo…

Nejčtenější články

Články odjinud