Jak bojovaly naše babičky proti vráskám? Jejich triky vás mile překvapí | Foto: iStock

Foto: iStock

Jak bojovaly naše babičky proti vráskám? Jejich triky vás mile překvapí

Říkáte si občas, jak to ty babičky dělají, že navzdory věku vypadají pořád skvěle? Za dob svého mládí přece neměly nejrůznější drahé kosmetické pomocníky a luxusní procedury, jako máme my! Někdy ale stačí obyčejné babské rady, abyste zmírnila tvorbu vrásek. Které to jsou?

Spi na zádech

Tou nejlepší polohou ve spánku, kterou můžete své pleti dopřát, je ta na zádech. Jedině tak se vám totiž nebudou dělat mimické vrásky od povlečení, jako když spíte na boku nebo na břiše. Máte strach, že na zádech neusnete nebo že budete nedej bože chrápat? Pak si alespoň pořiďte hedvábné nebo saténové povlečení, které je mnohem jemnější a k pleti vstřícnější než bavlna nebo krep.

Jak se omladit pomocí cvičení? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Nikdy nepij brčkem

Také milujete barevné koktejly ozdobené ovocem a deštníčky, které s chutí srkáte brčkem? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Právě při tomto způsobu špulení rtů se totiž podle dermatologů velmi snadno tvoří vrásky kolem úst a na rtech. Chcete se jim vyhnout? Jednoduše pijte rovnou ze sklenice.

Pokračování 3 / 5

Na vlasy je nejlepší olej

Ať už kokosový, olivový nebo jakýkoliv jiný, pro krásné a zářivé vlasy jsou čisté přírodní oleje k nezaplacení. Jednou za týden si naneste například kokosový olej na vlhké vlasy, překryjte ručníkem a nechte v teple působit třeba i hodinu. Odměnou vám budou krásné, zdravé, lesklé vlasy a hydratovaná pokožka bez lupů.

Pokračování 4 / 5

Choď brzy spát

Přiznejte se, kdy jste si naposledy dopřála svých 8 hodin spánku? Rozhodně byste to měla dělat mnohem častěji než dosud. Nejenže budete odpočatá a méně ve stresu, ale uděláte i velkou službu své pleti. Zpomalí se tvorba vrásek i šedin a pokožka bude zářivější a pružnější. Dostatek spánku se vám prostě vyplatí na všech frontách.

Pokračování 5 / 5

Dojez zeleninu

Možná babička netušila, že zelenina (a obzvláště ta zelená) je bohatá na antioxidanty a dokáže vám skvěle napumpovat pleť, zbavit ji akné i dostatečně hydratovat. Určitě ale věděla, že je dobrá pro zdraví. Proto ji poslechněte a dopřejte si porci zeleniny nejméně 3krát denně. Budete mít hezčí pleť, a ještě zhubnete.

Doporučujeme

Články odjinud