Jak být „happy single“ a jen to nepředstírat | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Jak být „happy single“ a jen to nepředstírat

Co si budeme nalhávat. Vždycky je lepší žít v páru nežli sám, to si přiznejme hned na začátku. Ale pokud v osmnácti nepotkáte toho pravého, je vysoce pravděpodobné, že kratší či delší etapu života bez partnera zažijete. A není to vůbec na škodu. Naopak! Přinášíme deset tipů, jak si toto období pořádně užít. Kapitola s nadpisem single může být velmi zábavná.

Nepanikařte

„Studený nohy schovám doma pod peřinou a ráno kafe dám si černý jako tér, přežiju tuhle neděli tak jako každou jinou, na koho slovo padne, to je solitér,“ zpívá poněkud melancholicky písničkářka Radůza. Ano, přiznejme si, osamělé víkendy, kdy přestane zvonit mobil a kdy chvílemi začnete podléhat sebelítosti, že o vás nikdo nestojí, k úloze singles neoddělitelně patří.

Ale co! Kdy jindy číst, sledovat artové filmy, natřít si na obličej pleťovou masku, psát dopisy, třídit staré fotky, přesazovat kytky, listovat ve starých časopisech, pouštět si muziku a opravdu ji vychutnávat? Berte volný den pro sebe jako dar, a ne jako trest.

Nechte se obletovat

Pokud se o vás v práci rozkřikne, že jste momentálně nezadaná, vsaďte boty, že se stanete lovnou zvěří a bude s vámi flirtovat každý, šťastně ženatým kolegou s pivním pupkem počínaje a konče poďobaným nesmělým klukem z IT oddělení. Užívejte si to! Opětujte vtipné poznámky, čechrejte peří. I když to nebudete myslet vážně ani s jedním adeptem. Každodenní flirt udrží vaše ženské sebevědomí na výši – a bude z vás cítit na míle daleko.

Muži, muži, muži…

A když už jsme u toho, dostáváme se asi k největší výhodě singles života a tou je naprostá sexuální svoboda. Nemusí se z vás stát promiskuitní sexuální mašina (anebo může, to je zcela na vás), ale věřte, že období, kdy nemusíte být nikomu věrná a nikomu se nemusíte zodpovídat, vás může hodně obohatit. Nevyhýbejte se tělesnému pokušení, experimentujte, vyzkoušejte, co jste zatím nevyzkoušela. Jste přece svobodná! Jediný, kdo na vás bude koukat skrz prsty, budou vaši sousedé z domu…

Pusťte účtu žilou

Ano, zoufale přízemní kategorie… Ale co! Máte pro sebe celou výplatu, tak proč třetinu nerozfofrovat za to, co NUTNĚ potřebujete – i kdyby to měly být desáté černé lodičky, kompletní Brehmův život zvířat anebo zcela nepraktická designová váza. Máte tu výhodu, že nemusíte utrácet za plíny, vodovky a školu v přírodě, takže si s klidným svědomím dejte humra v restauraci a jeďte domů taxíkem. Dolce vita!

Plná lednička

Zavzpomínejme na další song, devadesátkový hit Moniky Načevy Udržuju svou ledničku plnou… Pokud trávíte život přes den v práci a večery s přáteli ve městě, poměrně často narazíte na situaci, kdy doma až po delším hledání objevíte dvě zkamenělé housky, kousek hermelínu, dvě povadlá rajčata a nedopitou sedmička vína. To je naprosto špatně!!!

V ledničce má být vždycky něco dobrého na zub. A i když je to zásadně proti současným trendům sezonní a čerstvé kuchyně, pořiďte si pro případ nouze takové zásoby, které se nekazí: kus parmazánu, pesto, tuňáka v konzervě, prosciutto v trvanlivém balení, nakládanou zeleninu a do mrazáku minimálně toastový chleba pro přežití. Buďte si jistá, že přijdou ke slovu.

Ať se na lux práší

Samozřejmě. Nejpříjemněji se žije v útulném, čistém a uklizeném prostředí. Ale kdo na to má mít, u všech všudy, pořád čas? Jestliže jste single, máte tu luxusní možnost nechávat úklid na dobu, kdy se vám do něj začne jednoduše chtít. A když se chtít nezačne, což je velice pravděpodoné, tak do doby, kdy má přijít návštěva. To většinou zalarmuje i toho největšího lenocha. Zatím nechte nádobí ve dřezu a jděte si radši číst…

Všechna čokoláda

Otevíráte skříňku s dobrotami, těšíte se na svoji senzační hořkou lindtku s celými mandlemi… a čokoláda NIKDE!!! Jistě znáte ten záchvat vzteku a zoufalství logicky vyplývající ze života v páru. Tak tohle se vám o samotě nestane. Čokoládičky i jiné pamlsky zůstávají na svém místě a můžete si je harpagonovsky užívat třeba ve tři ráno. Hmmmmm…

Nuda v koupelně

„Chlapi. Kdo by si kvůli nim furt holil pipinu,“ pronáší s šokující upřímností Julie Walters v muzikálu Mamma Mia! Ano, toto je velice intimní katagorie, ale vše tělesné je lidské, tak proč to nezmínit. Zkrátka život single dovoluje zmírnit pohotovostní režim dokonale hladkých nohou (a všeho ostatního) a podstupovat tu zoufale nudnou odchlupovací proceduru, jenom když je potřeba. A totéž se týká víkendového make-upu i outfitu. Je to sice klišé z amerických romantických komedií, ale zmrzlina před televizí skutečně nejlíp chutná v pyžamu.

Víkend v posteli

Další tip pro lenochy se sklony k poživačnosti. O víkendu se v životě singles skutečně moc neděje: zadaní přátelé jezdí na rodinné nákupy do IKEA, milenci jsou doma s manželkami. Takže: setrvejte v klidové poloze na lůžku klidně do dvanácti, pak si udělejte fantastickou snídani se vším, co vaše plná (!) lednička nabízí – a pak se opět odporoučejte do kanafasu. S knihou, notebookem, mobilem, ze kterého můžete hodiny drbat s kamarádkami.

Sauna, masáž

Přiznejme si chmurný fakt, že k životu singles patří i dočasný nedostatek tělesných radovánek anebo přinejmenším jejich nepravidelnost. Takže pokud se kolem vás zrovna nemotá žádný vhodný adept na krásné chvilky bez záruky, vykašlete se na sex a užijte si tělesné blaho v jiné dimenzi. Zajděte na masáž (ano, je to drahé, ale vy si to zasloužíte!) anebo s kamarádkou do sauny. Tři kola ve finské sauně prokládaná holčičím klábosením – to funguje líp než jakákoli návštěva terapeuta!

Doporučujeme

Články odjinud