Jak být s věkem stále fit 

Jak být s věkem stále fit 

Udržet si hezkou postavu stojí mnoho žen velké úsilí. Čím jste starší, tím je boj s nadbytečnými kilogramy složitější. 

Jak být s věkem stále fit 

Udržet si hezkou postavu stojí mnoho žen velké úsilí. Čím jste starší, tím je boj s nadbytečnými kilogramy složitější. 

Když je vám dvacet, tělo většinou dobře spolupracuje. Stačí upravit životosprávu, věnovat se více tomu, co jíte, omezit tuky a cukry, zařadit více zeleniny a ovoce do jídelníčku, více se pohybovat a kilečka jdou dolů. Žádné drastické diety, ty by vás mohly dovést až k bulimii či anorexii. Buďte ke svému tělu ohleduplná, ne každá žena má vypadat ve dvaceti letech jako supermodelka z módního žurnálu. 

Ve třiceti letech to jde s váhou už poněkud hůře, často se na postavě podepisuje těhotenství, kojení a stres, spojený se starostí o domácnost a děti. V tom všem shonu si ani neuvědomujete, že ve vás jídlo mizí tak rychle, uzobnete tu a tam a zapomínáte si stravu hlídat.  V tomto věku si řada žen zadělává na obezitu, a to díky nesprávnému životnímu stylu. Udělejte si na jídlo čas, zhodnoňte, zda správně jíte, snižte příjem energie, nezapomínejte na vitamíny a minerály, obzvlášň důležitý je vápník, o který vás těhotenství a kojení připravuje, a jeho nedostatek vám v těle zadělává na osteoporózu. Přidejte pohyb, svalová soustava slábne a ukládá se čím dál tím více podkožního tuku.

Po čtyřicítce rapidně klesá potřeba příjmu energie vašeho těla. To si málokterá žena uvědomuje, a proto je mezi čtyřicátnicemi nejvyšší výskyt obezity. Nadbytečná kila jsou zátěží pro vaše srdce a klouby, vzrůstá hladina cholesterolu a krevní tak. Měla byste se začít hýbat, neboň jinak vám budou ochabovat svaly, to se v tomto věku nejčastěji projevuje bolestí zad. Na redukci váhy je ten nejvyšší čas!

Uvidíte, jak výborně se potom budete cítit, zdravá, plná energie a s báječným pocitem, že vám to pořád sluší.

Autor: Dana Švigová

Doporučujeme

Články odjinud