Komentáře k článku zpět na článek

postel 12. 8. 2012 | 14:26

ahoj holky,jsem světlé pleti,pihy,rez.vlasy.Moje zkušenosti s Mirénou. Jsem před rozhodnutím zda zavedeme druhu nebo ne - první byla časté špinění,než si sedla pak menstruace nevymizela byla asi po měsící a půl,byla slabší to ano slipové vložky stačí ,ale tím že jsem světlé pleti mám ji 7dníííí. A taky jsem po ní přibrala,byla jsem opuchlá jak balon. A po věčí námaze jsem špinila,třeba i po cvičení břišáků.Doporučuji holkám snědým těm by mohla sednout i stím že menstuace nebude,já jsem opravdu na vložkách neušetřila a ted po 5 letech zvažuji obyčejné tělísko bez hormonů.ŠPINÍTE po něm taky pořád nebo ne,doktoři rádi davají Mirénu a u obyčejného tělíska tvrdí že bude silnější krvácení a delší ,ale já ho mám při miréně delší o 2 dny než při HA.A straší že je častější těhotenství než při použití Mirény

Iveta 9. 5. 2010 | 22:13

to Zivot: Kecy, kecy, kecy... to nám káže pomatený (evangelík, viď?) "všeználek":) doporučuju nastudovat středoškolskou biologii, zejména rozdíl v pojmech "neoplodněné vajíčko" a "plod", hlavně teda časové rozmezí:)
Holky, taky si ho nechám zavést, jen doufám že jako prášky nebude tlumit chuť na sex:) to je asi tak můj hlavní důvod pro tělísko, a taky bolesti hlavy, náladovost a zvýšené kolísání nálad po HA.

luciasek 5. 3. 2010 | 13:37

Ahoj, čtu tady, že některé ženy mají tělísko zavedené i když nejsou po porodu. Chtěla bych vědět zda se to dělá běžně, nebo neměly jinou možnost antikoncepce. prostě bych ráda věděla, zda i já je mi 22 mohu mít tělísko. při braní prášků jsem nedávno otěhotněla, následoval potrat. gynekolog mi napsal jiné prášky, lae mám strach aby se tato skutečnost neopakovala...na druhou stranu čtu, že i ženy s tělískem nechtěně otěhotněly, tak ted nevím kde je to riziko větší....

Magda 13. 4. 2009 | 22:04
Magda 13. 4. 2009 | 22:00

Ahoj, moc vás chci poprosit o radu. Problém se týká mojí mamči, tělísko si nechala zavést v červnu (MIRENA) od prosince trpí depresí a bere antidepresiva. Byla na všech možných vyšetřeních, vše je v naprostém pořádku. Až tedy na to, že má ty deprese. I s antidepresivy se jí ale každý den udělá špatně a musí si jít na chvíli lehnout. Je jí 36 let. Myslíte si prosím vás někdo, že by tyhle stavy mohla mít z tělíska?? Máte s tím někdo zkušenosti? Moc vás prosím o odpověď.

Vladi30 28. 3. 2009 | 10:52

Pozor se zavedini Mireny!!!!
Mela jsem uz zavedenou druhou, protoze jsem byla s tou prvni Mirenou nadmerne spokojena. Ale po zavedeni te druhe Mireny jsem zacala mit vedlejsi ucinky- pribrala jsem hodne na vaze, hodne vody v tele, hrozne mi padaly vlasy,ale muj gynekolog tvrdil, ze to nemuze byt tou Mirenou. A pak to zaclo jeste hur!! zacivaci problemy, prujem, migreny, nespavost, nechut sexu, vysoky tlak 150/100.V noci jsem se hrozne potila. Budilo me hrozne tluceni srdce. Byla jsem na vsech moznych vysetrenich a nic mi nenasly. Pred pul rokem jsem zazila svou prvni depresi,hrozny strach,strach ze smrti,paniku.Zklidnilo se to. Pred mesicem jsem mela dalsi depku. Odvezli me do nemocnice. Dostala jsem antidepresiva. Myslela jsem, ze je se mnou konec a ze jsem blazen.Az mi potom poradila kamaradka, at tu Mirenu dam pryc, ze to vsechno muze byt z hormonu. Hned jsem si to nechala vytahnou. Muj gynekolog byl nepricetny a zly a tvrdil, ze to nemuze byt tou Mirenou. Ted jsem 4den bez a najednou vsechny symptomy zmizely. Jemi super!!! A doufam, ze to bude jeste lepsi!!! Uz nikdy HORMONY!!! Malem jsem ztratila svou rodinnu.

vector 23. 3. 2009 | 01:00

Zdravím,Pokud Eva nebo Catheline otěhotněly i s tělískem, možná by stálo za to zmínit konkrétní typ.to: jaja
Cituji z oficiálních materiálů ústavu pro kontrolu léčiv v ČR " Počáteční rychlost uvolňování levonorgestrelu po zavedení je přibližně 20 µg /24 hodin a po pěti letech klesne na 11 µg/24 hodin. Průměrná rychlost uvolňování v průběhu pěti let je 14 µg/24 hodin."
Schválně se podívej na balení tvé hormonální antikoncepce co se tam dočteš za hrůzy.
V celém tělísku je 52 mg účinné látky, která se ani za 5 let zcela neuvolní.
Každopádně je to progestagen, tedy v podstatě to samé svinstvo co polykáš. Nebo je v depotních preparátech. Každý na to reaguje jinak, obecně je dávka velice malá a řekněme lokální (i když v principu jde o prokrvené sliznice a to bude těžko jen lokální). Dá se říct, že pokud budeš mít problém s tímhle, tak hormony nejsou prostě nic pro tebe, můžeš zkusit měď, kondom, nebo celíbát.TO: Marryetka:
Nežer zlato a trochu pohybu.
Hormony mohou způsobit přírůstek hmotnosti, zejména zadržování vody. Dokonce i u malých dávek, co jsou v Mireně je to popsáno jako častá komplikace... no Jenže tady se bavíme v případě přechodu z peorální hormonální antikoncepce o poměrně zásadních hormonálních výkyvech se změnou nálad, chuti na sex a bohužel často také chuti k jídlu. Jako při každých problémech s váhou je to otázka chuti, vůle, životního stylu a toho co máš v jídelníčku. Stravování je věda a taky sem z toho kolikrát divokej.Pro všechny co přemýšlí jak moc je to cítit pro partnera.. taky o tom přemýšlím, někdo se děložního hrdla ani nedotkne ,-) někomu to nevadí a jiný z toho může mít trauma, ajko každý nemůže nosit třeba kontaktní čočky, ale upřímě, ještě, že nejsme všichni stejný.TO: ZIVOT: jsou popsány i případy kdo došlo k perforaci obličejové části následkem hloupých řečí.

Countess da Cath 2. 3. 2009 | 23:43

Tak dneska mi bylo zavedeno tělísko, konkrétně hormonální Mirena. Jelikož jsem ještě nerodila, měla jsem trochu obavy. Ale vše proběhlo naprosto bez problémů, a během pár minut. Dokonce i teď, pár hodin po zavedení, se cítím skvěle. Myslím, že se není čeho bát..

romisek1 14. 2. 2009 | 11:19

ahoj holky, jsem tady u vás poprvé,včera jsem si nechala zavést tělísko, chci se zeptat zda jste měli někdo nějaké bolesti a jeslti jste spokojené ???Děkuji romča

Catheline 3. 2. 2009 | 11:35

já otěhotněla s tělískem,pak mi ho vytáhli.menstruaci jsem neměla bolestivější,a ani při zavádění a vyjmutí nebyl žádný problém.jen při menstruaci jsem 2 dny před a 3 dny po špinila.pro potrat jsem se nerozhodla,bude to třetí dítě,ale tělísko už si nikdy nedám.jsem v 7t,snad to dobře dopadne....

denisa 4. 8. 2008 | 13:11

Pár připomínek k textu od "Života", mno...
1. Počaté dítě - dokud se nepřichytí, není počaté, dle mě. Stejně tak můžete říkat "dítě" spermii, nebo vajíčku. Nebo třeba kožní buňce, ze které se dá naklonovat další jedinec.
2. Odpusť, ale nějak si nedokážu představit, jak lze "vyhladovět" dvě buňky. Takhle silná slova mají za úkol jen vystrašit někoho, kdo je intelektem podobný pisateli.
3. Tělísko hubí spermie. Bez spermie není oplozeno vajíčko. K předchozím dvěma bodům ani nemůže dojít.
4. Ještě ad poslední odstavec (který mě mimochodem skutečně nadchnul...) K perforaci dělohy při zavádění tělíska nejspíš může dojít, když si tě vezme do parády například cvičená opice nebo doktor podobně šikovný. Stejně tak může u jiných zákroků, zavádění čehokoliv a jakkoliv dojít k čemukoliv. Jako nejspíš i u Vás, milý Živote

k 10. 7. 2008 | 23:02

Tři týdny mám zavedené tělísko IUD. Zpočátku jsem měla nepříznivé pocity v podbřišku, partner si stěžuje, že jej vlákno ruší. Tři týdny registruji výtok.

marse 20. 5. 2008 | 12:44

mám zavedené tělísko už třetí týden a pořád špiním a mám křeče jako při menstruaci.Doufám,že to brzy přejde,slyšela jsem ,že je to docela běžné.Má někdo stejnou zkušenost?

marryetka 20. 3. 2008 | 15:20

mám nitroděložní tělísko a poslední dobou po pohlavním styku lehce krvácím.může to být způsobené tělískem nebo něčím jiným?také mě tady zaráží že jde otěhotnět i přes tělísko.chci další miminko ale nejsem si jistá že partner je stejného názoru proto mám nyní ještě větší strach že otěhotním.navíc jsem za posledních 14 dní přibrala 5kg.poraďte mi někdo prosím.

Eva 9. 2. 2008 | 14:15
Petra 10. 4. 2007 | 15:11

Dobrý den, chci se zeptat, zda muž při pohlavním styku může poznat/cítit, že partnerka používá nitroděložní tělísko. Děkuji

Pupikata 3. 2. 2007 | 21:31

Mam na Vas otazku jsem tehotna a po porodu bych si rada zavedla telisko a potrebuji vedet kolik je cca cena a kdy nejpozdej ji mohu aplikovat. Odpoved zaslele prosim na imail:eSkuk@seznam.cz.
predem moc dekuji

jaja 12. 2. 2005 | 21:44

Mám jeden dotaz k Mireně. Plánuji zavedení tělíska,
protože mi nevyhovala hormonální antikoncepce. Přesto, že jsem ji užívala déle jak půl roku, nevymizely nežádoucí účinky jako nevolnost, deprese, kožní problémy typu ekzému. Gynekolog mi doporučil Mirenu. Jak jsem se
ale dočetla, Mirena vylučuje levonorgestrel. Absolutně se neorientuji v názvech hormonů...jedná se o hormon, který je také součástí hormonální antikoncepce? Je možné, že po zavedení tělíska budou následovat stejné problémy jako u pilulek??? Díky za info. j.

Evca 2. 7. 2001 | 13:00

Claudie proc bys jezdila za hranice .
Ja mam sterilizaci 6 let a u nas a
je to bezva. Vic muzes vse prozivat a bez
rizika.

Claudie 1. 7. 2001 | 03:33

Ja mam telistko uz rok a nemuzu si stezovat.Antikoncepce je totiz vic drazsi.Po ukonceni 5 let chci jeste jedno dite a pak se nacham zde v SRN sterilizovat.

Zuzana 28. 6. 2001 | 13:59

Ja měla tělísko rok a celou dobu jsem ho cítila a tlačilo mě. Pan doktor řekl, že to není možné, ale už v okamžiku vyndavání jsem cítila zřetelnou úlevu. Moje současná gynekoložka říká, že nejsem sama, koho tělísko tlačí.

Pavel Zatloukal (evo 28. 6. 2001 | 11:14

Kecy v kleci, ten ucinek jeste neni uplne prozkouman, ale v kazdem pripade ono "dite" ma jeste dost vlastnich zasob v dobe, kdy uz je davno venku, protoze ona nidace vajicka a vytvoreni vlastniho krevniho obehu, ktery je nasledne v kontaktu s materskym, trva pekne dlouho.

berinda 28. 6. 2001 | 09:47

Je mi 26 let, má 6 letou dceru a již podruhé jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko, protože od začátku o něm ani nevím (vůbec žádné problémy, menstruace jako před těhotenstvím, pravidelná...). Jenom mi prosím někdo vysvětlete, jak může tělísko způsobit nitroděložní těhotenství, když je "až" v děloze, nitroděložní těhotenství chápu tak, že se vajíčko uhnízdí "někde před dělohou" nebo snad ne? Čekám na odpověď někoho povolaného.

ZIVOT 28. 6. 2001 | 09:00

Nazev clanku ma znit :JAK POTRATIT !!!!!!Nitroděložní tělíska (IUD) U nitroděložních tělísek je nejzávažnější ta skutečnost, která se týká jasného abortivního účinku tohoto způsobu "předcházení početí". Mechanismus účinku IUD je následující:
Tělísko ve tvaru písmene T je zavedeno do zdravého prostředí dělohy.
Tam způsobí zánětlivou reakci organismu, protože pro něj zůstává cizím tělesem.
Tělíska s příměsí mědi (skoro všechna u nás předepisovaná) navíc vylučováním tohoto prvku způsobují toxickou reakci v těle ženy. (Vyjímku tvoří IUD Mirena, která každých 24 hodin vylučuje do těla ženy 20 mikrogramů levonorgestrelu (progestinová složka) a zvyšuje tak antikoncepční účinek. Nutno dodat, že se levonorgestrel (LNG) vylučuje zpět do potravinového řetězce zpět v nezměněné podobě ve 2 – 20%. Menstruace může účinkem LNG úplně vymizet.)
Tělísko nebrání ovulaci, ta může v každém menstruačním cyklu proběhnout. Vajíčko se tak dostane na místo, kde je při optimálních podmínkách oplozeno.
Tělísko má svým účinkem také zpomalit pohyb spermií. Kvůli nepřátelskému prostředí v děloze žijí kratší dobu.
Vzhledem k obranné reakci bílých krvinek a toxickému působení mědi však nenarůstá děložní sliznice a není tak na uhnízdění embrya připravena.
Pro počaté dítě pak zde není místo, dojde k jeho úmrtí (vyhladovění) a odchází spolu s menstruací z těla ženy ven. Teoreticky tak může žena každý měsíc potratit.
Nitroděložní tělíska s sebou nesou mnohá rizika. Jedním z nich je možnost mimoděložního těhotenství, které může dokonce ohrozit život matky. Dalším nepříznivým jevem, pro který mnoho žen upouští od této formy antikoncepce, je poměrně silná a bolestivá menstruace, která je způsobena právě uměle vyvolaným zánětem. Jsou popsány i případy, kdy došlo k perforaci dělohy při zavádění či vyjmutí tělíska. ZDROJ : www.prolife.cz

Přečtěte si také

Horoskopy

Hurá! Už je tady poslední den v práci! Sice šlo všechno docela dobře, ale na druhou stranu jste rádi,…

Nejčtenější články

Doporučujeme