Jak hubne vévodkyně Kate: Co jí poradila dietoložka

Jak hubne vévodkyně Kate: Co jí poradila dietoložka

Není snad štíhlejší ženy, než je krásná vévodkyně Kate. Když se ale podíváte na její matku Carole, vidíte, že vévodkyně přirozeně v genech štíhlost nemá. Zato má dobrého poradce. Právě proto se Kate před čtyřmi lety tak rychle dostala do formy po porodu prince George. Populární dietoložka Louise Parker jí totiž připravila funkční stravovací systém.

Můžete jíst i slaninu a sýr

Strava, při níž můžete zhubnout a ještě jíst slaninu i se sýrem? Nikdo vás nebude nutit konzumovat kapustu a bezlepkový chléb? Ano! Louise Parker postavila svůj fungující hubnoucí systém na čtyřech pilířích: smýšlet o sobě pozitivně, mít vyvážený životní styl, dobře jíst a také se v práci nepřepínat.

Její rady s úspěchem vyzkoušela i sedmapadesátiletá herečka Emma Thompson. A právě ona prozradila, v čem spočívá i ona dieta, kterou dodržovala i vévodkyně Kate.

Emmina strava se skládala ze tří jídel denně. Každé obsahovalo bílkoviny s nízkým glykemickým indexem, sacharidy a malé množství zdravých tuků. Dietoložka jí také povolila dvě svačiny denně. „Jsem ráda, že její systém stravování není přísná dieta, skutečně se dá držet a můžu si při ní dát i svou oblíbenou sklenku vína,“ napsala herečka do předmluvy k Louiseině nejnovější knize.

Pokračování 2 / 3

Cvičení se nevyhnete

Kromě vyvážené stravy Louise doporučuje svým klientům také pohyb zahrnující denní patnáctiminutové posilovací cvičení a také chůzi (minimálně 10 000 kroků denně).

Pokračování 3 / 3

Nejde jen o jídlo

Vévodkyni Kate ale nestačilo jen dobře jíst a cvičit. Metoda odbornice na dietu se zabývala také zdravým spánkem, protože i on velmi ovlivňuje náš zdravotní stav. Svým klientům ordinuje dietoložka také noční digitální detox – znamená to odložit telefon, vypnout televizi a nechat hlavu relaxovat maximálně u nějaké dobré knihy. Prostě udělat si pauzu od všeho, čím se zabýváme celý den.

Louise radí pročistit si hlavu například krátkou procházkou nebo jen tím, že prostě budete odpočívat v klidu na pohovce celých dvacet minut. Zamyslete se upřímně – nemyslíte, že by to stálo za to?

Doporučujeme

Články odjinud