Čas na samoopalovací krém: Jak ho použít, aby vaše opálení vypadalo perfektně?

Čas na samoopalovací krém: Jak ho použít, aby vaše opálení vypadalo perfektně?

Letní počasí přišlo zničehonic a vy jste neměla šanci se opálit tak, abyste mohla vyrazit ven v sukni? Opálení se nedá dohnat během jednoho dne, takže nechcete-li v sukních odhalovat bílá lýtka, je načase sáhnout po samoopalovacích přípravcích a pomoci si doma. Jak na to a na co si dát pozor?

Pleti dopřejte peeling a hydrataci

Mějte stále na paměti, že přípravek musíte aplikovat na hladkou pleť! Té dosáhnete, pokud si během sprchování nanesete na tělo nebo obličej peeling, který odstraní odumřelé šupinky kůže. Jestliže ho nepoužíváte, alespoň tělo po koupeli pořádně promasírujte froté rukavicí, osuškou nebo ručníkem. Během mytí se vaše pokožka vysušila, proto jí dodejte vláhu jemným tělovým mlékem a hydratačním krémem a počkejte, dokud se přípravek nevstřebá.

Jak pečovat o pokožku po opalování a samoopalování? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Počkejte si

Pozor na alergickou reakci, na rozdílné typy pleti působí totiž různě i samoopalovací přípravky. Nezapomeňte si proto udělat neškodný test: Malé množství přípravku naneste na pokožku předloktí. Po třech až pěti hodinách zjistíte, zda je vše v pořádku. V případě, že ano, se můžete pustit do „práce“.

Pokračování 3 / 5

Natírejte se tak akorát

Samoopalovací přípravek je třeba rozetřít rovnoměrně. Nejdříve naneste slabší vrstvu a poté, pokud je to nutné, ještě jednu. Pozor ale dejte na místa, kde máte suchou pokožku (kolena, lokty), na ta nanášejte přípravek v menším množství. Nejvíce pozornosti věnujte obličeji, protože ten musí být „samoopálený“ co možná nejdokonaleji.

Pokračování 4 / 5

Čisté ruce jsou základ

Po aplikaci přípravku si mnoho lidí zapomíná mýt ruce. Vy na to ale nezapomeňte. I na dlaních totiž začne krém za nějakou dobu působit. Ruce si tedy okamžitě důkladně umyjte a nehty vydrhněte kartáčem.

Pokračování 5 / 5

Pozor na obarvení

Samoopalovací krémy, mléka či spreje se potřebují vstřebat do pokožky. Po jejich aplikaci tedy raději nějakou dobu počkejte, než se obléknete. Stejně jako make-up i tyto produkty vám můžou zašpinit oblečení.

Doporučujeme

Články odjinud