Jak mít „Krásu na dosah“

Jak mít „Krásu na dosah“

V sobotu 8. května od 11.00 hodin proběhl v rámci veletrhu Svět knihy křest knižní novinky „Krása na dosah“. Tuto knižní novinku pokřtil Pavel Soukup s manželkou Isabelou.

Na přípravě knihy „Krása na dosah“ spolupracovaly Olga Knoblochová – prezidentka Unie kosmetiček, diplomovaná kosmetička Isabella Hančlová a známá vizážistka Alena Klenot. Olga Knoblochová spolupracovala s Dermacolem již v jeho počátcích. Také proto se v knize „Krása na dosah“ čtenáři dočtou o prvních aktivitách kosmetiky Dermacol, které úzce souvisí se založením Ústavu kosmetiky v Praze.

Čtenářky zde najdou také rady, jak pečovat o pleť, které přípravky používat, a také informace o tom, proč a čím jsou pleti přínosné nejrůznější kosmetické postupy. Publikace však ukazuje kosmetiku i z jiných úhlů - například z psychologického hlediska. Pozastavuje se nad jednotlivými životními úseky s poukázáním na důležitost vhodné péče. Krása na dosah zavede čtenáře také do světa módních přehlídek, filmových a divadelních maskéren. Autorky nezapomněly ani na muže, v jejichž životě má v současnosti kosmetika své nezastupitelné místo a přidaly i několik tipů pro ně.

O úvodní slovo ke knize požádaly autorky Ing. Jiřího Hanzelku, který napsal: „Tři autorky, tři dobré sudičky, tři osobnosti, spojily svůj talent, výkonnost a zkušenosti, aby nás zavedly do svého světa. Pootevřely nám jako vrátka abecedu kosmetiky, jež zdaleka nevystačí s šestadvaceti písmeny naší běžné abecedy. Představují nám svou vlastní, která stačí obsáhnout celý obor kosmetiky od řemesla školených kosmetiček až po vědecké přístupy v oblasti dermatologie, endokrinologie, psychologie, ale také filmu, televize, divadla a jiných vlivů.“

Jedna z autorek knihy, Olga Knoblochová, pracovala od 60. let ve filmovém studiu Barrandov s kosmetikou Dermacol. Právě filmová líčidla a make-upy Dermacol byly natolik kvalitní, že získaly jméno u nás i v zahraničí. Z iniciativy Olgy Knoblochové začal Dermacol vyvíjet další kosmetické přípravky pro péči o pleť – odličovací mléka, krémy, řadu přípravků pro pěstění pokožky těla, opalovací přípravky a celou řadu dekorativní kosmetiky. Od roku 1972 pracovala Olga Knoblochová na Barrandově jako vedoucí propagace. Sestavila podrobné návody pro použití kosmetických přípravků Dermacol, katalogy a scénáře pro filmy o kosmetice. V lednu 1990 založila kosmetickou školu Institut profesionální kosmetiky, která zajišťovala rekvalifikaci. Po založení Unie kosmetiček byla v roce 1990 zvolena její prezidentkou a tuto funkci vykonává dodnes.

zdroj: AMI Communication

Doporučujeme

Články odjinud