Jak mít oční okolí bez vrásek a otoků: Držte se těchto rad a omládnete! | Foto: iStock

Foto: iStock

Jak mít oční okolí bez vrásek a otoků: Držte se těchto rad a omládnete!

Hydratace a výživa – to jsou dva hlavní úkoly, na které se musíme zaměřit při péči o oční okolí. Pleť v blízkosti očí je asi desetkrát tenčí než jinde na těle, proto vyžaduje speciální péči. Zde je návod ve čtyřech krocích, jak správně postupovat, abyste se vyhnula vráskám a kruhům pod očima.

SOS pro okamžitou svěžest

Současným hitem v péči o oční okolí jsou liftingové hydrogelové polštářky pod oči. Použít je můžete vždy, když potřebujete tuto oblast viditelně a během krátké doby intenzivně vypnout a vyhladit. „Obsahují totiž ideálně se doplňující účinné látky, jako jsou aloe vera, extrakt z ječmene, polysacharidy z červených řas, D-panthenol a kyselina hyaluronová. A najdete v nich také zlaté třpytky, které pleť vizuálně rozjasňují, a vytvářejí tak nádech kouzla a luxusu. Osvěžující efekt polštářků ještě zesílíte, když je necháte nachladit v lednici,“ radí Martina Košťálová z české kosmetické firmy Essenté.

Jak omladit obličej cvičením? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 4

Základem je šetrné odličování

Alfou a omegou krásného očního okolí ovšem je, a nejspíš to mnohé z vás ani nepřekvapí, správné a šetrné odličování. Oční okolí odličujte a čistěte velmi opatrně, a to i v případě, kdy nepoužíváte oční make-up. Vyhněte se přitom přípravkům, které obsahují olejovou složku, protože by oči zbytečně dráždily. „Při odličování pak postupujte takto: namočte si ve vodě dva kosmetické tamponky a dostatečně je vyždímejte. Naneste na ně kvalitní odličovač a položte je na zavřené oči. Jemně poťukávejte po řasách a stahujte tamponky směrem dolů. Pak je otočte a pod očima ještě dočistěte směrem dovnitř k nosu,“ vysvětluje Martina Košťálová z české kosmetické firmy Essenté.

Pokračování 3 / 4

Intenzivní hydratace

Oční okolí si žádá maximum vláhy a vy mu ji zajistíte kvalitním boosterem. Ten dokáže stimulovat buněčnou aktivitu, viditelně zlepšovat pevnost a pružnost pleti, intenzivně hydratovat pokožku a podporovat regenerační procesy v kůži. Zároveň zklidní a zjemní pokožku. „Efekt boosterů je zřetelně vidět už několik minut po nanesení, kdy se pleť perfektně vypne a vrásky jsou méně znatelné. Stačí vklepat malé množství přípravku jemně, nejlépe prsteníčkem, do pokožky okolo očí. Pokud použijete booster, nanášíte oční krém až na něj,“ doporučuje Martina Košťálová.

Pokračování 4 / 4

Oční krém je nezbytný

Nenechte se mýlit, na jemné oční okolí patří vždy speciální oční krém! Účinnou pomoc představují hydratační oční krémy s peptidy, které dodají pokožce pevnost a pružnost a navíc dokážou redukovat vznik mimických vrásek a zjemní případné otoky. Obsažené peptidy redukují tvorbu vrásek, zmírňují otoky, oční váčky a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Odstraňují stopy únavy a vyčerpání. Krém výrazně zlepšuje pevnost a pružnost pokožky, bojuje proti předčasnému stárnutí pleti. „Oční krém nanášíme krouživými pohyby a jemně vklepáváme směrem z vnějšího koutku pod okem do vnitřního koutku k nosu a pak pokračujeme dále od vnitřního koutku nahoru pod obočí směrem k vnějšímu koutku oka. Pohyby několikrát opakujeme,“ dodává Martina Košťálová.

Doporučujeme

Články odjinud