Jak na dokonalá pečená hovězí žebra? Zkuste recept, který je téměř bez práce

23. 6. 2021
Foto: Mall.tv
Jak na dokonalá pečená hovězí žebra? Zkuste recept, který je téměř bez práce | Foto: Mall.tv
Maso odpadávající od kosti, krásná barva, chuť a vůně, není nad správně upečená žebírka. Jak docílit této dokonalosti? Podívejte se na recept na videu v úvodu článku.

Suroviny

Hovězí žebra
Sůl
Pepř
Marináda – například chimichurri
Cibule
Česnek
Bobkový list
Sušené houby 
Voda či vývar

Postup

Žebra osolte a opepřete, potřete libovolnou marinádou, kupříkladu bylinkovou chimichurri  recept na ni najdete na videu ZDE. Nechte pár hodin odpočinout. Poté vložte do pekáče tukovou stranou nahoru a přidejte dle chuti třeba cibuli nebo česnek. V první fázi budeme zapékat na vysokou teplotu – 220 °C cca 20 minut, jakmile začne tuk zlátnout, přidejte do pekáče ještě bobkový list, sušené houby a zalijte do tří čtvrtin vývarem nebo vodou. V troubě na 170 °C budou žebra pod poklicí potřebovat asi 2,5 hodiny, aby se upekla k dokonalosti.

Na konci je můžete odklopit a dodělat na barvu, pokud bude třeba. Maso se po téhle době doslova rozpadá a dalo by se jíst i lžící. Kosti z něho vypadávají prakticky samy a tak to má být. Sceďte i výpek, který můžete dochutit, zahustit a použít na omáčku k nim. Není ho moc, ale zase je to doopravdy silák. Celý recept blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku. 

Další recepty podle Koko najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv ZDE

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Odpoutejte se od vnitřních strachů a reagujte na své potřeby. V práci to bude jednoduché, tak moc dobře víte, jakou cestou chcete jít. Horší to bude na domácí půdě. Některé věci nepůjdou…