Maso odpadávající od kosti, krásná barva, chuť a vůně, není nad správně upečená žebírka. Jak docílit této dokonalosti? Podívejte se na recept na videu v úvodu článku.
Suroviny
Hovězí žebra
Sůl
Pepř
Marináda – například chimichurri
Cibule
Česnek
Bobkový list
Sušené houby
Voda či vývar
Postup
Žebra osolte a opepřete, potřete libovolnou marinádou, kupříkladu bylinkovou chimichurri – recept na ni najdete na videu ZDE. Nechte pár hodin odpočinout. Poté vložte do pekáče tukovou stranou nahoru a přidejte dle chuti třeba cibuli nebo česnek. V první fázi budeme zapékat na vysokou teplotu – 220 °C cca 20 minut, jakmile začne tuk zlátnout, přidejte do pekáče ještě bobkový list, sušené houby a zalijte do tří čtvrtin vývarem nebo vodou. V troubě na 170 °C budou žebra pod poklicí potřebovat asi 2,5 hodiny, aby se upekla k dokonalosti.
Na konci je můžete odklopit a dodělat na barvu, pokud bude třeba. Maso se po téhle době doslova rozpadá a dalo by se jíst i lžící. Kosti z něho vypadávají prakticky samy a tak to má být. Sceďte i výpek, který můžete dochutit, zahustit a použít na omáčku k nim. Není ho moc, ale zase je to doopravdy silák. Celý recept blogerky Koko najdete na videu v úvodu článku.
Další recepty podle Koko najdete v pořadu Menutovka na Mall.tv ZDE