Jak na jaře zhubnout ?

Jak na jaře zhubnout ?

aro je před námi, léto tu bude coby dup a vánoce ( a mnohdy smutná zima) určitě zanechala své stopy. Než se pustíte do hubnutí, zkuste nejdříve zjistit, zda to máte opravdu zapotřebí?

Jak na jaře zhubnout ?

Jaro je před námi, léto tu bude coby dup a vánoce ( a mnohdy smutná zima) určitě zanechala své stopy. Než se pustíte do hubnutí, zkuste nejdříve zjistit, zda to máte opravdu zapotřebí? Mnoho žen má pocit, že musí hubnout a přitom má štíhlou postavu, jen na některých místech něco "plandá".

V tom případě je lepší než hubnout, začít posilovat. "Plandání" kůže a svalstva není otázkou tuku, ale zpevněného svalstva. Zajděte proto do slušné posilovny a pokud nevíte, jak na to, sežeňte místního trenéra a ten vám poradí. Řekněte mu, že potřebujete zpevnit zadek, břišní svaly, prsa a paže. On už vám určitě poradí.

Posilování má jednu velkou výhodu. Zpevněné svalstvo má oproti tuku a ochablým svalům o mnoho větší spotřebu energie, a to i v klidovém stavu. Když bude vaše tělo plné silných svalů, nejen, že se budete cítit lépe, ale tělo bude spalovat více energie a vy si můžete dopřát i o trochu více jídla.
Při posilování se neděste změn na váze. Svaly jsou o mnoho těžší než tuk, a tak můžete vážit více a přesto být štíhlejší.
Příště si povíme, jak se zbavit uložených zimních tuků.

autor: Michal

Doporučujeme

Články odjinud