Jak na letní strašáky - úpal, otoky, kvasinky, bodnutí hmyzem či střevní potíže?

5 komentářů

Beatt
27. července • 8:26

O komárech bych mohla vyprávět :D Já jsem přijela z chaty z víkendu sam červený flek!! Naštěstí jsem měla ještě od malého novosil gel, který místo chladí a už mi nic nesvědí - úleva! :)

Romikk
22. května • 15:54

Mě zase v létě štvou komáři! Kde jdu, tam jsou :D Letos jsem se na ně obrnila a koupila si Novosil gel, který mě pak zachrání :) Místo si namažu a tím, jak fajn chladí tak mě ani nesvědí a rychle se hojí.

Michelele
6. srpna • 23:23

Já obecně v létě trpím hlavně na ty mykózy, protože léto, horko, pocení se a k tomu hodiny v mokrých plavkách u bazénu, to je nejspíš ta pravá živná půda pro kvasinky :/ Každopádně se tomu snažím předcházet právě tím, že s sebou nosím vždycky několik „spodků“, přesně, jak píše Sstajda. Co se probiotika týče, tak normálně přes celé léto je neberu, ale pokud máme naplánovanou nějakou dovolenou, tak zhruba týden až čtrnáctí dní před plánovaným odjezdem začnu brát, většinou biopron forte, který je určený přímo pro cestování a střevní potíže s tím spjaté. Díky tomu se většinou celá rodina vyhneme těmhle problémům, ale slyšela jsem od známé, která je nezačala brát předem, že sice problémy nastaly, ale vyřešily je taky jenom probiotika, takže asi není na škodu mít je s sebou aspoň pro jistotu.

Sstajda
21. července • 16:00

V létě mě pravidelně trápí kvasinky a nebo zažívací potíže, pokud jedu třeba na dovolenou. Na otoky trpím jenom pokud je fakt hodně velké teplo, třeba když uz jdou teploty nad 32 stupňů. Třeba dnes je to šílené. A sluníčko mi nedělá moc dobře,takže se mu vyhýbám co to jde a na úpal jsem tak nikdy neměla. Letos jsem před létem začala užívat biopron forte (probiotika) a kladu jim velkou zásluhu za to, že už mám za sebou letní dovču a vůbec nic mě netrápilo. Stejně tak jsem se vyhnula i mykózám při koupání,ale to mohlo být i tím, že jsem měla víc spodních dílů,takže po vykoupání jsem se převlékla do suchého.

Adinka22
14. srpna • 13:45

Často mě trápily právě ty vaginální mykozy, taky střevní potíže. Celkem jsem měla vždycky obavy z dovolené. Známá mi poradila, at vyzkouším užívat laktobacily imunit. Beru každý den preventivně a letos se mi tyto problémy vyhly a měla jsem skvělou dovolenou. Jsem i méně náchylná na nemoci..

Doporučujeme

Články odjinud