Jak na potravinové alergie

9 komentářů

Zuzka-vašková
25. března • 19:03

ahoj holky,tak jsem zavítala na tito stránky a není to lehké.Já osobně nemám žádnou alergii,ale moje maminka ano.ještě jí nezjistily na co jí má,spíše jim to nějak nejde zjistit,dělají jí různá vyšetření,ale pořád nic.Chudák neustále otýká,má velké červené skvrny až boule který svědí,bolí.Má to všude,nejhorší je to na hlavě a na obličeji.Snaží se nic skoro nejíst,ale stejně oteče.Nejspíš má alergii na něco co skloubí dohromady,např když kvetou stromy,trávy plus nějaké jídlo.Ale na alergologii nic nezjistily.jsme z toho zoufalí a je mi maminky strašně líto.Kdyby jste někdo věděl na jakého opravdu dobrého vyzkoušeného odborníka se obrátit byla bych vám moc vděčná.Pa zuzka

laska225
8. listopadu • 15:53

Dobrý den já mám alergii na potraviny(skoro všechno ovoce kromě banánů a zeleniny kromě mrkve, papriky a okurky). Mám s tím hrozné problémy. Vždycky se osipu, ale vůbec nevím po čem to může být. Chodím na Bulovku k paní doktorce Turzíkové a na kožní k paní doktorce Vojáčkové. Já totiž ještě mám akné a atopický ekzém. Takže si se mnou máma užívá. Je mi teprve 17 let, ale vím že tímto trpí už od mala a že to mají až do smrti. Potom ještě mám alergii na ořechy, čokoládu, mandle atd a ještě docela dost kýchám když přijde léto a všechno začne kvíst. Takže hledám pořád nějaké rady co bych mohla jíst. Ahoj Tereza

Klára
29. ledna • 23:19

Naše dcera má alergii na bílkovinu kravského mléka. A to je někdy také problém, co dát k dítěti k jídlu, kdy nemůže ani trochu kravského mléka, ale už jsme se dost naučili. Víc než lékaři nám pomohl web o alergii na mléko ( http://www.alergie-mleko.webz.cz ) . V diskuzi tam jsou také řešeny problémy lidí, kteří mají potravinové alergie takových rozměrů, že si říkám, že jsme na tom relativně dobře.
A přeju všem hodně štěstí a trpělivosti při čtení etiket různých potravin :-) .

Angie
6. února • 12:52

Zdravím všechny, jsem alergička na všechno možné i nemožné, obiloviny, různé ovoce i zeleninu, nesmím koření, rýži... kromě toho pyly, prach, roztoči, zvířata, cig. kouř, apod., různé léky, bylinky... Jo, jo, jo... Do restaurací už ani nechodím, protože vysvětlit jim co bych potřebovala je na dlouhé lokte a navic mají pocit, že je zbytečně prudím... Musím hledat skulinky a opravdu to není jednoduché, vždyň dneska do všeho přidávají spoustu jiných věcí a člověk by za chvilku nemohl jíst nic. Pevně doufám, že už konečně přijdou na opravdu účinnou a kvalitní léčbu těchto neduhů. Přeji to sobě i ostatním. Angie

Emmy
5. února • 23:01

Nemam alergii na potraviny,ale jinak na pyl prakticky vsech rostlin a trav a obilovin,takze si v lete uzivam. Petule se ale nemusi tolik bat tech pomerancovych plantazi. Zda se odst casto,ze clovek na alergii na to,s cim uz prisel do styku,pokud se objevi novy alergen (pyl z pomerancovych kvetu) trva to chvili nez se alergie vytvori. Proto mam zkusenost,ze exoticke rostliny,skterymi jsme se jeste moc nestlaky,moc nebezpecne nejsou.

Peňule
17. ledna • 15:57

I já jsem alergická na ovoce (pomeranče, citróny, kiwi...).Proto přesně chápu vaše pocity. K tomu mám ještě alergii na pyly, prach, umělá vlákna, peří, rajčata (hlavně kupovaná), čokoládu, kakao ... Nesmím jíst moc kyselá a kořeněná jídla. Je to docela trapné objednávat si jídlo v restauraci - třeba pohár. Než jim vysvětlíte, že tam směji dát jen bílou zmrzlinu, ovoce jen některé a navrh smí být jen šlehačka, žádné kakao. I když dneska už se snaží vyjít zákazníkovi vstříc a nekoukají co je buzerujete. Někteří se dokonce potom přijdou zeptat jsetli je vám dobře. A co třeba jet na dovolenou? Péřové peřiny, polopenze ... U nás si alespoň člověk přečte složení výrobku, ale v cizině? Co když tam budou kvést plantáže pomerančů??
Chci popřát všem, co trpí alergií aň se drží. Přece nás nějaká "hloupá" alergie neporazí. Já už to vydržela bez čokolády 5 let. Neříkám, že jsem na ni neměla chuň ale je třeba mít pevnou vůli. Držím Vám palce.

16. ledna • 22:52

Mam alergii na konzervacni latky a ruzna aditiva v potravinach.Nakupuji proto pouze bio produkty.Dnes uz maji velky vyber vseho druhu.Tak ze svuj jidelnicek mam docela pestry.

Vedma
13. ledna • 21:59

Holky, ja sama nejsem alergicka na nic tak jsem nad tim drive nejak moc nepremyslela, ale vidim ze to nemate vubec lehke. Drzim vam palce.

Arsia
12. ledna • 11:25

Milá Dano, velmi Ti rozumím a soucítím s Tebou o to víc, že jsem taktéž alergická na ovoce a mimo jiné na zeleninu a ořechy. Já bych mohla doporučit ke konzumaci ještě pokrmy z tvarohu a sýrů (pokud nejste alergičtí na mléčnou bílkovinu!). Nejraději mám našlehaný nízkotučný tvaroh s cukrem a nakrájeným banánem, nebo našlehaný tvaroh s cukrem a skořicí smíchaný s uvařenou rýží, je možné dochutit kompotovaným ovocem,které nealergizuje. Nahrazuji jogurty a tvarohy s ovocem tak, že si je připravuji sama, neboň se často stává, že do vcelku neškodně vypadající potraviny výrobci zamíchají složku, na kterou jsem alergická. Chtěla bych moc upozornit všechny alergiky, aň si dávají pozor na pomazánky, mixované pokrmy, chuňovky a chlebíčky - mohou obsahovat jemně namleté ořechy, bramborový salát může obsahovat čerstvé jablko, apod. Takze, pokud něco kupujete, čtěte pozorně složení!Pokud není uvedeno, radši si výrobek nekupujte!Hodně zdraví a trpělivosti při sestavování jídelníčku přeje Arsia

Doporučujeme

Články odjinud