Jak najít správný make-up?

Jak najít správný make-up?

Mnoho žen při výběru make-upu stále váhá. Poradíme vám, jak si z široké škály barev a složení vybrat ten pravý.

Moderní make-upy dnes už nejsou jen pomůckou maskérů. Každá žena najde spoustu dobrých důvodů, proč si je zamilovat. Bez jakékoli zátěže a ucpávání umí nejen zakrýt drobné barevné vady a rozšířené póry. O pleť také pečují, chrání ji proti poškození a stárnutí vlivem sluníčka nebo nezdravého životního prostředí. Navíc díky speciálním, světlo odrážejícím pigmentům je pleť krásnější. Zlehka a nenápadně zakryjí to, co nechcete ukazovat.

Díky správně zvolenému make-upu budete vypadat svěže a odpočatě. Nejlepším vodítkem, jak se správně zorientovat ve výběru, je zjistit svůj typ pleti (mastný nebo suchý), vyzkoušet si správný odstín a rozmyslet si, pro jaký účel si chcete make-up pořídit.

1. NAJDĚTE SVŮJ ODSTÍN

Využijte pro výběr denní světlo a testujte mezi odstíny, které jsou nejblíže k přirozené barvě vaší pleti. Trochu make-upu vetřete na čelistní linii a ujistěte se, že tón bude dobře ladit s pletí na krku i na obličeji. V zimě může být make-up světlejší, naopak v létě tmavší. Když se na pleti vybraný make-up rozplyne doztracena, je to správná trefa.

2.TIP PRO MASTNOU PLEŤ

Sáhněte po make-upu, který má velmi lehké a jemné složení, a díky tomu nevytvoří silnou vrstvu. To skvěle splňuje pěnové složení bez olejů, které dobře kryje. Navíc je obohacené o pudrové částečky, které vstřebají nadměrný lesk. Rozhodně se vyhněte tekutým fluidům s oleji.

3. KDYŽ JE PLEŤ SUCHÁ

Vyzkoušejte krémové složení, které je husté, mastné a hydratační. Nejlépe se roztírá pomocí vlhké kosmetické houbičky, ale můžete použít i prsty.

4. ZAMASKUJTE NEDOSTATKY

Možná potřebujete skrýt červené flíčky, velké póry nebo jizvy po akné. V tom případě zvolte kompaktní v pudřence spolu s houbičkou na nanášení. Navlhčete houbičku a pak rozetřete. Nově lze využít i make-up se silikonovými částečkami, které skvěle vyhladí nerovný povrch.

5. POMOC PRO CITLIVKU

Pleť, která reaguje červenáním, potřebuje zklidnit. Vsaďte na make-up s termální vodou nebo s látkou neurosensin (od La Roche-Posay, Vichy nebo Avéne). Make-up může být obohacen o zelené pigmenty, které začervenání eliminují v přirozený béžový odstín.

6. VÍC NEŽ NA PÁR HODIN

Na večírek nebo dlouhý pracovní den zvolte primer, který vydrží zátěž a neotírá se. Jde o silikonovou emulzi, která se samostatně nanese před líčením make-upem, ale může být i jeho součástí.

7. CHCETE-LI ZAZÁŘIT

Rozjasňující make-up je novinkou, která se využívá ke zdravému odstínu pleti. Jemné pigmenty s minerály rozptylují dopadající světlo a přidávají jí na atraktivitě. Lze jej využít i jen ke zvýraznění tváří. Často se používá na módních přehlídkách.

Klepněte pro větší obrázek

1. Ultra jemný pro citlivky Toleriane Teint Fluid, La Roche-Posay, 509 Kč – se zklidňující látkou neurosensin a termální vodou

2. Vydrží 24 hodin Make-up 24H Perfect Stay + podkladová báze Perfect Skin, Astor, 329 Kč – lehké složení, neviditelný a odolný

3. Vyrovná hrubší povrch Whipped Creme Foundation, Max Factor, 364 Kč – s obsahem vody a glycerinu

4. Zakryje a léčí Anti Blemish Solutions Powder Make-up, Clinique, 800 Kč – pudrový make-up překryje a léčí akné

5. Rozjasní tváře All Day Luminous Weightless Foundation, Nars, 1290 Kč – tekuté a nemastné složení

6. Zmatňující dojem Orchideé Impériale Cream Foundation, Guerlain, 4810 Kč – olej a bílé sérum z orchideje

Doporučujeme

Články odjinud