Jak nakopnout chuť na sex a znovu si užívat milování? Zapoťte se, nepijte a spěte

Jak nakopnout chuť na sex a znovu si užívat milování? Zapoťte se, nepijte a spěte

Máte poslední dobou pocit, že nemáte takovou potřebu sexu jako dřív, a ráda byste s tím něco udělala? Příčiny mohou být nejrůznější. Vyzkoušejte ale naše tipy a možná budete překvapená!

Omezte alkohol

Zvýšená konzumace alkoholu může mít negativní vliv na sexuální život. Zatímco sklenka vína na sklonku dne na kuráž vám neublíží, celá lahev nebo tvrdý alkohol mohou mít opačný efekt. Ideální je proto zkusit pozorovat, kolik alkoholu během týdne vypijete, a další týden ho zkusit co nejvíc omezit. Tak zjistíte, jak velký má vliv pití na vaše libido.

Pokračování 2 / 5

Zapoťte se

Pravidelné cvičení pomáhá zlepšovat sebevědomí a tato sebedůvěra vás pak bude následovat i do ložnice. Pokud se necítíte dobře a nejste spokojená s tím, jak vypadáte, je jasné, že nahá v posteli také nebudete ve své kůži a neuvolníte se natolik, abyste si dopřála plnohodnotný prožitek ze sexu. Cítíte-li se ale sexy, bude pro vás snazší sdílet své tělo i prožitky s partnerem. A právě k tomu vám sport pomůže.

Pokračování 3 / 5

Nezatahujte břicho

Chyba, která často souvisí s nedostatečným svědomím a potažmo s nedostatkem sportu. Řada žen se často vyhýbá polohám, které jim sice mohou dělat dobře, ale na druhou stranu neukazují dle jejich mínění jejich tělo v dokonalém světle. Případně mají potřebu zatahovat břicho, aby vypadalo štíhlejší. Zapomeňte na to, budete mít akorát problémy s dechem a k vyvrcholení tak nedojdete. Pamatujte na to, že když už je s vámi muž v posteli, takových detailů si stejně nevšímá.

Pokračování 4 / 5

Nechte si zkontrolovat medikaci

Příčinu své nízké sexuální touhy můžete najít také ve své lékárničce. Existují totiž léky, které přímo vedou ke snížení libida. Pokud tedy nějaké prášky užíváte pravidelně, pečlivě si pročtěte příbalový leták a hlavně si všimněte nežádoucích účinků. Najdete-li tam zmínku o tom, že lék může snížit sexuální touhu, promluvte si se svým lékařem o případné změně medikace. Často se to stává hlavně u antidepresiv nebo některých druhů antikoncepce.

Pokračování 5 / 5

Odpočívejte

Komu by se chtělo podávat náročné postelové výkony, když je unavený a tělo i hlava se sice těší na postel, ale jen z toho důvodu, aby si dopřály pořádnou dávku spánku? Ano, správně, dopřejte si ji. Určitě při takové únavě nemá smysl pokoušet se o vášeň, protože ze sexu dost pravděpodobně nebudete nic mít. Odložte raději radovánky na další den a pořádně se vyspěte, uvidíte, že unavené tělo vám pak tuto laskavost oplatí.

Doporučujeme

Články odjinud