Jak nepokazit vztah hned ze začátku: Co byste neměla dělat v jeho počátcích?

Jak nepokazit vztah hned ze začátku: Co byste neměla dělat v jeho počátcích?

Začátky vztahů bývají krásné, ale i složité. Zamilovanost je skvělá věc, ovšem nasazuje nám klapky na oči a my kromě nového partnera nevidíme nic jiného. Zkuste je na chvilku sejmout a postarat se o to, aby vztah vydržel i ve chvíli, kdy první zamilovanost opadne!

Chcete trávit čas jen a jen s ním

Je to pochopitelné, jste zamilovaná a nedokážete myslet na nic jiného než na něj. Všechno ostatní jde stranou a vy toužíte strávit s ním každou volnou chvilku, a pokud možno v soukromí. Jenže to nevede k ničemu dobrému. Oba partneři ve vztahu potřebují dýchat, a pokud na něm budete viset jako pijavice, začne se brzy dusit. A také mu pravděpodobně začnete lézt na nervy, ať už bude zamilovaný sebevíc. Pokuste se přemoct a dejte mu svobodu. A co víc, dopřejte ji i sobě! Zajděte s kamarádkami na drink, jděte si zacvičit, udělejte si den jen pro sebe. Uvidíte, že pak si společných chvilek budete o to víc vážit!

Pokračování 2 / 5

Snažíte se ho změnit

Ano, člověk by na sobě měl stále pracovat a jsou věci, které se dají změnit. Jestli ale máte od počátku potřebu na svém novém partnerovi všechno měnit, není to úplně v pořádku. Je spíš dost pravděpodobné, že jste stále ještě nenašla toho pravého, i když si to možná namlouváte. Možná proto bude lepší nechat tento vztah plavat a porozhlédnout se po novém objektu než ztrácet čas tím, že se budete snažit současného partnera předělat. Nikdo se totiž nedokáže změnit úplně a dřív nebo později jeho vlastnosti stejně vyplavou na povrch. Zatímco vám bude utíkat čas.

Pokračování 3 / 5

Zapomínáte na sebe

Je hezké, že byste pro svého partnera udělala cokoliv, ale nezapomínejte přitom na sebe. Jestli se od začátku vše řídí podle toho, jak se to hodí vaší nové lásce, vše se podřizuje jeho zájmům a vy navíc kolem něj skáčete tak, jak si on píská, zkuste si představit, jak to bude vypadat dál. Jestliže jste tímto způsobem vztah nastartovali, není příliš šancí, že se to do budoucna nějak změní, spíš je tu riziko, že se situace bude už jen zhoršovat. Ve vztahu jste si rovnocenní, proto je důležité, abyste myslela i na sebe. Vyjděte partnerovi vstříc, když je to potřeba, ale nedovolte, aby situace zneužíval. A naučte se také říkat ne ve svůj prospěch.

Pokračování 4 / 5

Příliš moc plánujete

Nezapomínejte, že jste teprve na počátku vašeho vztahu a vše je čerstvé a citlivé. My ženy toužíme po jistotách a zázemí víc než muži, které tyto věci často spíš děsí. Proto je důležité udržet své pocity na uzdě a nesnažit se hned od začátku zahrnout ho do svých plánů až do konce života. Pro začátek vztahu se určitě nehodí debaty o společném bydlení, svatbě či dětech. Pokud opravdu máte potřebu něco plánovat, zkuste krátkou dovolenou. Teď je na to ideální období a aspoň si vyzkoušíte, jak to bude fungovat, když spolu strávíte víc času nonstop.

Pokračování 5 / 5

Kontrolujete ho

Jestli muži něco nesnášejí, pak je to pocit, že jsou neustále pod dohledem. Možná to tak ani nemyslíte, ale pokud mu neustále vypisujete zprávy, když spolu nejste, a chcete pořád vědět, kde je a co dělá, může to působit, že jste žena, které se říká stíhačka. A to mu dřív nebo později přijde otravné a také to možná povede k tomu, že vám začne lhát, když bude chtít jít s kamarády na pivo. Pamatujte si, že i když ho budete hlídat sebevíc, pokud bude chtít, možnost, jak vás podvést, vždycky najde. Uvědomte si, že ani on vás několikrát denně neatakuje zvídavými zprávami, tak si z něj zkuste vzít příklad a víc mu věřit.

Doporučujeme

Články odjinud