Jak ochránit svůj majetek

Jak ochránit svůj majetek

Do každého objektu lze v podstatě vniknout dvěma způsoby, a to buď oknem, nebo dveřmi. Abyste minimalizovali riziko neoprávněného vniknutí do objektu, je naprosto nezbytné zabezpečit tato dvě „slabá místa“.

Pro všechny, kdo chtějí zabezpečit cenný majetek ve svých nemovitostech proti zcizení, se nabízí vhodné řešení v podobě zámkové vložky nejnovější generace MT5+. Osvědčená konstrukce s teleskopickými stavítky a vysoké zabezpečení proti neoprávněnému kopírování klíčů zajistí, že se do bytu, domu či kanceláře nedostane nikdo nepovolaný.

Hlavním ochranným prvkem zámkové vložky MT5+ jsou teleskopická stavítka, která určují základní desetimístnou kódovou kombinaci a jsou ovládána důlkovou částí klíče. Odolnost proti překonání je ještě zvýšena použitím dalších bezpečnostních prvků, jako je blokovací lišta s prstovými stavítky a interaktivní prvek v klíči (tzv. alfa pružina). Tento do roku 2025 patentově chráněný mechanismus navíc plní funkci mechanické ochrany klíče před neoprávněným kopírováním a současně zvyšuje odolnost vložky proti tzv. nedestruktivním metodám překonání. Výhody všech výše zmíněných bezpečnostních mechanismů lze podle technického ředitele společnosti Mul-T-Lock Petra Adámka vyjádřit jednou větou: „Pokud máte MT5+, zabezpečte si okna. Přes dveře se k vám zloději nedostanou.“

Další nespornou výhodou zámkové vložky MT5+ je vysoká pasivní ochrana klíče, což znamená, že jakákoliv výroba duplikátů je možná pouze v autorizovaných servisních střediscích po předložení magnetické bezpečnostní karty. Ta je standardně dodávána spolu s pěti klíči ke každému zámku a neslouží jako pouhý evidenční nástroj, ale aktivně komunikuje se strojem při výrobě klíče.

Zámková vložka nabízí možnost volby z široké palety barevných odstínů, což umožňuje barevné sladění povrchu dveřního kování a zámkové vložky. Standardně se dodává zámková vložka MT5+ v barevném provedení nikl satén nebo na objednávku v barvě mosaz. Za příplatek si zákazník může vybrat z takových barevných odstínů, jako je např. antická mosaz, černá, antická bronz, nikl chrom či lesklá mosaz.

Zdroj: Botticelli

Doporučujeme

Články odjinud