Jak odstranit nepříjemný zápach z úst

Jak odstranit nepříjemný zápach z úst

Nepříjemný zápach z úst je velmi citlivé téma, kterému se mnozí snaží spíše vyhnout. Přesto by mnoho postižených osob ocenilo, pokud by je někdo o tomto problému informoval.

Co je příčinou nepříjemného zápachu z úst?
Nepříjemný zápach z úst je většinou způsobený nadměrnou tvorbou povlaku, který se vytváří v dutině ústní, zejména na povrchu jazyka. Hlavní příčinou vzniku zápachu z úst jsou bakterie, jejichž metabolické produkty vytváří nepříjemný zápach. Zhruba jedna čtvrtina populace trpí příležitostným zápachem z úst, který z 90% vzniká v dutině ústní. Onemocnění uší, nosu a hrdla, či jiných tělesných částí jsou méně častou příčinou vzniku nepříjemného zápachu z úst. Velmi zřídka je nepříjemný zápach z úst způsoben onemocněním gastrointestinálního traktu.

Jakým způsobem řešit problematiku nepříjemného zápachu z úst s pacientem?

  Jedná se o problém, který je třeba řešit s ohleduplností, v uvolněné atmosféře a v diskrétním prostředí. Nejčastější příčinou nepříjemného zápachu z úst jsou bakterie, přítomné v povlaku, který se tvoří na povrchu jazyka.

Jak mohu zjistit, že mám nepříjemný dech?
Správnou a kompetentní osobou, na kterou se můžete obracet je Váš zubní lékař – v 9 případech z 10 se příčina nachází v dutině ústní. Zubní lékař posoudí, zdali trpíte problémem nepříjemného zápachu z úst a je schopen zjistit možnou příčinu a následné řešení Vašeho problému.

Co mohu udělat proti vzniku nepříjemného zápachu z úst?

Nejlepších výsledků profylaxe nepříjemného zápachu ústní dutiny je v naprosté většině případů dosahováno díky odpovídajícím zákrokům zubního lékaře a respektováním několika pravidel správného provádění ústní hygieny.

Každodenní ústní hygiena vyžaduje použití dentálních nití pro optimální odstranění zubního plaku mezizubních prostor, mezizubních kartáčků pro vyčištění mezizubních prostor, škrabky na čištění jazyka pro mechanické odstranění bakterií z povrchu jazyka.

V boji proti nepříjemnému zápachu účinně pomáhá ústní voda meridol® HALITOSIS.   Zajišťuje inaktivaci bakterií, nacházejících se v povlaku jazyka a v ústní dutině obecně. Neutralizuje sloučeniny způsobující nepříjemný zápach. Redukuje metabolismus bakterií, které způsobují vznik nepříjemného zápachu z úst a zajišťuje přirozenou rovnováhu bakteriální flóry ústní dutiny.
Nabízí dlouhotrvající svěžest v dutině ústní a každodenní jistotu svěžího dechu. Tento výsledek je dosahován již po prvním použití. Výrobek je vhodný i pro dlouhodobé
užívání. Je určen pro dospělé i děti od 6ti let, které jsou schopny provádět správné vyplachování
ústní dutiny.
Kombinace dvou účinných látek – aminfluoridu a fluoridu cínatého (obsah fluoridu 250 ppm), poskytuje účinnou ochranu proti vzniku zubního kazu.

Pokud chcete vyzkoušet účinky ústní vody meridol® HALITOSIS, soutěžte s námi. Stačí zodpovědět správně následující otázku. Prvních 5 z vás získá  ústní vodu meridol® HALITOSIS.

Využijte nápovědy na http://www.meridol.cz>www.meridol.cz

Doporučujeme

Články odjinud