Jak posílit imunitní systém podle horoskopu? Kdo by měl cvičit, kdo víc spát?

Jak posílit imunitní systém podle horoskopu? Kdo by měl cvičit, kdo víc spát?

Právě teď je dobrá imunita doslova nezbytná. Existuje spousta způsobů, jak imunitní systém posílit. Ať už je to šálek zeleného čaje, pravidelné cvičení nebo meditace, vždy je ale dobré dělat to, co bude dobré konkrétně pro vás. A vaše znamení zvěrokruhu může být dobrým ukazatelem. Co je tedy vhodné dělat pro imunitu podle astrologie?

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Berani patří k těm, kteří velmi často podléhají stresu. To se podepisuje hlavně na jejich horní části zad, ramenech a taky hrudníku. Vám prospěje dobrá pravidelná masáž (a tu lze provádět i doma, stačí požádat partnera a podívat se na nějaký návod na internetu). Ze všeho nejvíc vaší imunitě ovšem prospěje cvičení, zejména takové, při kterém posilujete svaly.

Pokračování 2 / 12

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Býci, vy potřebujete především vitamín C a probiotika. Bohužel jste velmi citliví na alergie všeho druhu a probiotika vám pomohou zharmonizovat vaši imunitu. Měli byste také víc konzumovat zeleninu a bílkoviny. Nezapomínejte na všechny vitaminy, hlavně „céčko“, a jogurty.

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

Blíženci, vaše zdraví a potažmo imunita začínají ve střevech. Máte citlivý trávicí systém, proto mu musíte věnovat zvýšenou pozornost, abyste byli připraveni čelit novým výzvám. Míváte velmi často průjmy nebo naopak zácpy, takže omezte konzumaci kyselých potravin a lepku. Více cvičte, ideální je pro vás chůze nebo běh.

Pokračování 4 / 12

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Raci, vy se hodně snažíte neustále někoho potěšit a udělat mu radost. To vám ale někdy může způsobit dost bolesti a úzkosti. S tím vám určitě pomůže cvičení a hlavně odpočinek. To je to, co potřebujete nejvíc. Máte sklon si myslet, že vaše tělo vydrží všechno, ale ono potřebuje taky dostatek relaxace, aby bylo silné a imunní. Začněte tedy tím.

Pokračování 5 / 12

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Lvi, vy máte velké problémy se spaním. Je to proto, že vaše mysl je velmi aktivní a vy sami jste činorodé bytosti. Vaší prioritou není odpočinek. Ovšem nedostatek spánku může podkopat váš imunitní systém a způsobit, že budete náchylnější k nemocem.

Pokračování 6 / 12

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Panna je známá jako emocionální jedlík. Je velmi kritická sama vůči sobě, což řeší jídlem a pak přibývá na váze. Nadváha může oslabit její imunitní systém. Panny, nikdo nejsme dokonalý ani nevyřešíme své problémy přes noc. Pokud o sobě víte, že stres zajídáte, alespoň se hodně hýbejte, abyste to kompenzovaly.

Pokračování 7 / 12

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Váhy, vy máte obvykle dobrý imunitní systém, což je vidět na vaší pokožce i postavě. Dokonce i když téměř nic neděláte, máte tendenci neukládat si tuk. Přesto pro sebe můžete udělat ještě víc, a to tím, že svoje tělo zásobíte vitaminy. Zkuste ze svého jídelníčku vypustit maso nebo ho jíst méně, a nezapomeňte pít zelený čaj aspoň jednou denně.

Pokračování 8 / 12

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Je smutné, že právě tohle znamení je nejvíce náchylné k nemocem. Jste velmi soustředění na svou kariéru, což znamená, že ji velmi často dáváte na první místo a svoje zdraví až na druhé místo (nebo dokonce třetí či kdovíjaké). Musíte to změnit, abyste svůj imunitní systém podpořili. Začněte tím, že budete spát aspoň 7 hodin, že budete cvičit a jíst zdravě.

Pokračování 9 / 12

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Střelec má vysokou úroveň energie, ale to může být někdy zrádné. Velmi často vás bolí nohy a pozor si musíte dávat na problémy sedacího nervu a kyčlí. Soustřeďte se na dobrý spánek a cvičení. Ale moc to nepřehánějte s kardio cvičením, abyste si nezničili kolena.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Kozorozi, vy pro svou imunitu děláte dost, nevadí vám jíst zdravě a ani mít pravidelný pohyb. To vše je dobré pro vaše celkové zdraví. Ale je zapotřebí nechat taky odpočívat vaši hlavu. Neklidná mysl znamená méně spánku a může způsobit, že váš imunitní systém trpí, zejména proto, že si nedovolíte udělat si radost při relaxaci. Relaxovat není nic špatného, tak to dělejte. Stres je pro vaše tělo nebezpečný.

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Vodnáři, vy býváte velmi často plní úzkosti a stresu. Zkuste se toho zbavit pomocí cvičení. Nejenže to posílí váš imunitní systém, ale taky budete méně vystresovaní. Také si odpusťte nezdravá jídla, hlavně fastfoody, a dejte přednost zdravé variantě stravování.

Pokračování 12 / 12

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Ryby, vy jste sice velmi citlivé znamení, ale taky velmi šťastné, protože samy sobě nedovolíte, abyste byly ve stresu. Díky tomu máte silný imunitní systém, takže zřídka onemocníte. Přesto užívejte vitamín C a probiotika, protože i silní lidé s dobrou imunitou můžou zkolabovat.

Doporučujeme

Články odjinud